Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πως να φτιάξω ένα δερμάτινο μπρελόκ με φουντίτσα! [Guest post by Happy Girly Crafty]




Σήμερα έχουμε επισκέψεις! Στο Κυριακή στο σπίτι ήρθε η Ντίνα από το blog Happy Girly Crafty! Είμαι πολύ χαρούμενη μιας και η Ντίνα είναι μία πραγματική καλλιτέχνης των κοσμημάτων (και όχι μόνο) και έφτιαξε ένα πανέμορφο μπρελόκ ειδικά για το Κυριακή στο σπίτι! Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε με τις οδηγίες της ένα πολύ chic δερμάτινο μπρελόκ με φουντίτσα!










Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ σχεδόν πάντα χάνω τα κλειδιά μου μες το σπίτι, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ένα μεγάλο μπρελόκ που να ξεχωρίζει! Φυσικά ήθελα να είναι κοριτσίστικο και μοντέρνο! Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αγαπημένα υλικά για μένα, οικολογικό δέρμα και σουέτ κορδόνι! Αν σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε κι εσείς ξανασκεφτείτε το! Είναι εύκολο και θα σας το δείξω βήμα-βήμα!

Να τα υλικά που θα χρειαστείτε :
1. Ένα μικρό κομμάτι στριφτό κορδόνι για κοσμήματα
2. Έναν "ακροδέκτη" (ένα καπάκι που κολλιέται στην άκρη των κορδονιών). Το μέγεθος του εσωτερικά πρέπει να είναι διπλάσιο από το μέγεθος του κορδονιού μας.
3. Έναν μεγάλο κρίκο για μπρελόκ
4. Δυο κρικάκια, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο
5. Περίπου ένα μέτρο κορδόνι σουέτ 
6. Πένσες για κοσμήματα
7. Ισχυρή κόλλα

Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να βρείτε τα υλικά απλά ανακυκλώστε! Χρησιμοποιείστε έναν κρίκο μπρελόκ από παλιό μπρελόκ που δεν χρησιμοποιείτε, ένα κορδόνι από ένα χαλασμένο βραχιόλι κλπ κλπ! 



Για αρχή ας φτιάξουμε τη φουντίτσα! Τυλίξτε σε ένα μικρό χαρτόνι (ή στην παλάμη σας) το σουέτ κορδόνι αρκετές φόρες.


Ανοίξτε το μεγάλο κρικάκι κρατώντας τις άκρες του με τις πένσες.



Περάστε το κρικάκι ενδιάμεσα από το τυλιγμένο σουέτ κορδόνι και κλείστε το κρικάκι.


Αφού αφαιρέσετε το τυλιγμένο κορδόνι προσεκτικά, με ένα μικρότερο κομμάτι κορδονιού τυλίξτε το ώστε να το σφίξτε καλά και κάντε δυο κόμπους να το ασφαλίσετε. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και μια σταλίτσα κόλλα για να ασφαλίσετε τον κόμπο.


Για να τελειώσετε τη φουντίτσα κόψτε την τυλιγμένη άκρη της.


Αν θέλετε μπορείτε να σταματήσετε εδώ, να περάσετε τη φουντίτσα στον κρίκο του μπρελόκ και να έχετε ήδη έτοιμο ένα όμορφο μπρελόκ! Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και το κορδόνι όπως έκανα κι εγώ! Απλά κολλήστε το κορδόνι μέσα στον ακροδέκτη διπλωμένο όπως στη φώτο.


Με το μικρό κρικάκι κρεμάστε το κορδόνι στον κρίκο και το καινούριο σας μπρελοκ είναι έτοιμο!

Πως σας φαίνεται? Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ και σκέφτομαι να το κάνω και σε άλλα χρώματα!



Κατερίνα θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη φιλοξενία! Ήταν χαρά μου να ετοιμάσω αυτή την κατασκευή ειδικά για το Κυριακή στο σπίτι!


Εντάξει τα λόγια είναι περιττά για αυτό το πανέμορφο και άκρως κοριτσίστικο μπρελόκ που μοιάζει με κόσμημα! Ντίνα μου τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο εύκολα! Τα κλειδιά μου πλέον θα αποκτήσουν στυλ!

Τη Ντίνα και τα υπέροχα tutorial της για να φτιάχνεται και εσείς τις όμορφες δημιουργίες της, θα τα βρείτε στα παρακάτω:
Pinterest: Happy Girly Crafty
Instagram: Ntina Ntonti
Twittter: Ntina Nt


Καλή εβδομάδα!

34 σχόλια:

  1. Κατερίνα μου ειλικρινά το διασκέδασα πολύ ετοιμάζοντας αυτό το μπρελόκ ειδικά για το "Κυριακή στο σπίτι"! ¨Ηταν μεγάλη μου χαρά που με προσκάλεσες χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ που μου εμπιστεύτηκες την όμορφη κατασκευή σου και έφερες στο Κυριακή στο σπίτι λίγο από τον αέρα του Happy Girly Crafty blog! Απόλαυσα τη συνεργασία μας πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο έγινε πραγματικά!! Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τελικά με τις οδηγίες της Ντίνας δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο Ευγενία μου! Ότι πρέπει για να λίγο ακόμα girly αέρα!

      Διαγραφή
  3. Είναι τέλειοο!! Ευχαριστούμε πολύ!! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Εύη μου! Χαίρομαι που σου αρέσει!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο χειροποίητο δωράκι! Ευχαριστούμε και τις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Σοφία μου! Ποια φίλη δεν θα χαιρόταν με ένα μπρελόκ μοναδικό και φτιαγμένο από τα χεράκια μας! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αν έχεις τη φαντασία και την άποψη στο στυλ που έχει η Ντίνα όλα γίνονται! Τουλάχιστον εμείς έχουμε πλέον έτοιμες τις οδηγίες της! Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη!

      Διαγραφή
  6. καταπληκτικο και τοσο girly!!! δεν περιμενα κατι λιγοτερο απο τη Ντινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις Ζήνα μου τι υπέροχα πράγματα που φτιάχνει! Όταν μου πρότεινε την ιδέα για το μπρελό ενθουσιάστηκα με το πόσο ταιριάζει το concept με το Κυριακή στο σπίτι!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Ζηνα μου για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  7. Θαυμάζω πολύ αυτή την τέχνη γιατί πραγματικά είναι λεπτοδουλεμένα.Ενα μπράβο στην Ντίνα για το όμορφο δώρο της και σε σένα Κατερίνα μου για το αφιέρωμα φιλάκια και στις δύο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα θαύμαζα την Ντίνα για τη δουλειά της και φυσικά για τη φαντασία της Μαρία μου! Αυτό το μπρελόκ το βρίσκω πολύ chic και ότι πρέπει για την girly πλευρά μας!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Μαρία! Χαίρομαι που σου άρεσε! Κατερίνα με κάνεις και κοκκινίζω σε ευχαριστω πολύ!!

      Διαγραφή
  8. Αυτές οι δερμάτινες φουντίτσες είναι καταπληκτικές και δεν θα περιοριζόμουν μόνο στο μπρελόκ.. Άνετα θα τις έβαζα διακοσμητικές σε τσάντες, πορτοφόλια ή ακόμα και σε αντικατάσταση της αγκράφας στο φερμουάρ!! ;) Αυτά που φτιάχνει η Ντίνα μου αρέσουν γιατί είναι πολύ σικατα!!
    Καλή εβδομάδα κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να σου πω ότι μου άρεσαν οι αλλαγές και το ότι αντικατέστησες τις διαχωριστικές γραμμές με σκιές! ;)

      Διαγραφή
    2. Τώρα που μάθαμε τον τρόπο για να φτιάχνουμε δερμάτινες φουντίτσες βουρ στις κατασκευές Ελεάνα μου! Σ' ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια για τις αλλαγές στο design του blog! Η άποψη σας με βοήθησε πολύ να διορθώσω και να βελτιστοποιήσω την εικόνα του Κυριακή στο σπίτι!

      Διαγραφή
  9. Η Ντινα κανει πολυ ωραια δουλεια και θαυμαζω τα κοσμηματα της. Εισαι τυχερη που σου εφτιαξε ενα τοσο σικ μπερλοκ Κατερινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Μαίρη μου! Όντως με το άψογο στυλ της μας μετέφερε και εδώ λίγο από τη μαγεία του Happy Girly Crafty blog!

      Διαγραφή
    2. Να' σαι καλα Μαίρη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχως δεν της το έστειλα το μπρελοκ (δεν έχω και την τύχη να γνωρίσω την Κατερίνα από κοντά μιας και μένω Βόλο) αλλά νομίζω ότι επιβάλεται να της φτιάξω ένα μπρελοκ ειδικά για εκείνη!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφο μπρελόκ και ποσο εύκολο να το φτιάξεις! Κρατάω την ιδέα και σύντομα θα την υλοποίηση! Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα τέλεια Σωτηρία! Χαίρομαι πολύ που σου δώσαμε έμπνευση και αναμένω με ανυπομονησία να δω και τη δική σου εκδοχή!

      Διαγραφή
  11. Όταν το βλέπεις έτοιμο, δε μοιάζει με χειροποίητο! Από τα πολύ ενδιαφέρντα DIΥ και εξαιρετικά καλόγουστο, οι επιλογές των χρωμάτων είναι του γούστου μου! Μπράβο για την ιδέα που μοιραστήκατε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Λαμπρινή μου και εγώ εντυπωσιάστηκα πολύ με το αποτέλεσμα! Εννοείται ότι θα το αγόραζα αν το έβρισκα κάπου να πωλείται! Σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Είχες ευχάριστες επισκέψεις λοιπόν!Το μπρελόκ πολύ όμορφο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι μια ευγενική και χαρούμενη δημιουργός στο Κυριακή στο σπίτι! Χαίρομαι πολύ Λίλια που σου αρέσει η δημιουργία της Ντίνας!

      Διαγραφή
  13. Η Ντίνα είναι καταπληκτική με αυτά που φτιάχνει και της το έχω δηλώσει κατ επανάληψη. Λατρεύουμε τις δερμάτινες φουντίτσες και τα χρώματα που επέλεξε είναι άκρως σικ και ανοιξιάτικα. Πολύ αεράτη η καινούργια εμφάνιση του μπλογκ Κατερίνα μου... φιλιά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Χριστίνα μου οι χρωματικές επιλογές την Ντίνας σε φέρνουν πιο κοντά στην φρεσκάδα και τη δροσιά της Άνοιξης! Χαίρομαι πολύ και για τα καλά σου λόγια για την ανανέωση που προσπάθησα να κάνω στο design του blog!

      Διαγραφή
  14. Ω καλέ τι ωραίο!!!! Επίσης μου αρέσει η δερμάτινη υφή πολύ στα μπρελόκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι όμορφο και μοδάτο Μαίρη! Μπορείς να συνδυάσεις και το χρώμα της φουντίτσας με αυτό της τσάντας σου!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...