Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Διπλώνοντας ένα μπουρνούζι







Σήμερα επιτέλους κατάφερα να βρω έναν όμορφο τρόπο να διπλώνω τα μπουρνούζια μας και φυσικά θα το μοιραστώ μαζί σας για να βάλουμε και εκεί μία τάξη!










Μέχρι τώρα μετά το πλύσιμο τα μπουρνούζια κατέληγαν στο συρτάρι μου ένα κουβάρι όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία! Όχι μόνο πιάνουν πολύ χώρο αλλά είναι και ένα χάλι αισθητικά! 


Ξεκινώντας λοιπόν απλώνουμε το μπουρνούζι και το ταχτοποιούμε όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.



Στη συνέχεια διπλώνουμε μέσα τα μανίκια όπως βλέπετε παραπάνω και το 1/3 περίπου του πάνω μέρους προς τα μέσα. Όλο αυτό το κάνουμε για να γυρίσουμε όλο το μπουρνούζι προς την κάτω του μεριά διατηρώντας την πάνω μεριά ταχτοποιημένη!


Σε αυτό το σημείο αν έχετε μπουρνούζι με κουκούλα την διπλώνετε προς τα μέσα.


Στη συνέχεια διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και ολόκληρο το μπουρνούζι στα τρία. Προσοχή τη ζώνη τη έχουμε απλά απλωμένη στα πλαϊνά.






Αναποδογυρίζουμε το μπουρνούζι από την καλή πλευρά.


Και τέλος δένουμε όμορφα τη ζώνη!



Σίγουρα δεν είναι τόσο πολύπλοκο αν το κάνετε μόνοι σας και είναι και πολύ γρήγορο! Επιτέλους θα ταχτοποιηθούν τα μπουρνούζια μας αξιοπρεπώς! Αν θέλετε να συνεχίσετε με το θέμα ρίξτε και μια ματιά στο πως διπλώνουμε όμορφα τις πετσέτες προσώπου και χεριών εδώ!


Καλή εβδομάδα!

16 σχόλια:

  1. Katerina I really like the trick with the sleeves the way they are folded forward and then the whole thing is turned backwards. I imagine if you turned it backward without folding the sleeves the whole thing would end up a mess. Now that I think about it mine are all on hangers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You got it right Mary! This is the trick to keep it neat! I guess you don't have to trouble yourself if you are using hangers!

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν τα διπλώνω καν, τα κρεμάω σε κρεμάστρες.
    Με το δίπλωμα που μας δείχνεις βλέπω πάντως πως το μπουρνούζι μειώνεται σημαντικά σε όγκο και αυτό θα με εξυπηρετήσει για τοποθέτηση σε βαλίτσα που μέχρι τώρα ή το δίπλωνα κάπως και έπιανε απίστευτο χώρο ή αναγκαστικά δεν έπαιρνα μαζί μου...Thank you Κατερίνα!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ σε κρεμάστρες Αλεξάνδρα; Τελικά μόνο εγώ παιδεύομαι χαχα! Σωστή η παρατήρηση για το δίπλωμα στη βαλίτσα! Αν το πατήσεις και λίγο θα μειωθεί πολύ ο χώρος!

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή ιδέα Κατερίνα!!!Σίγουρα αυτό το κόλπο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στις ρόμπες,οι οποίες πιάνουν επίσης χώρο!Καλημέρα,καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλή σωστή σε βρίσκω Ιωάννα! Ότι πρέπει τώρα που μαζεύουμε τις χειμωνιάτικες ρομπούλες μας!

      Διαγραφή
  4. χαχαχαχα εγω το κρεμαω! Οποτε ευχαριστω για το τιπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ τα κρεμάς κυρία μου; Κράτα το τιπ για τη βαλίτσα σου τότε χιχι!

      Διαγραφή
  5. Κάπως έτσι τα διπλώνω κι εγώ εκτός από την ζώνη την τυλίγω και την βάζω μέσα στην τσέπη κάθε μπουρνουζιού... όπως πάντα νοικοκυρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογη σε βρίσκω Χριστίνα μου! Εγώ διάλεξα να δέσω τη ζώνη για να στερεώσω καλύτερα το πακετάκι!

      Διαγραφή
  6. Πολυ έξυπνος τρόπος Κατερίνα! Ευχαριστούμε για τη συμβουλη! Καλό μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ντίνα μου! Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη την επόμενη φορά που θα ταχτοποιήσεις τα μπουρνούζια σας!

      Διαγραφή
  7. Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω σχολια! Και εγω τα κρεμαω συνηθως τα μπουρνουζια. Με αυτο τον τροπο ομως μπορω ευκολα να αρχισω να τα παιρνω μαζι μου κ σε ταξιδια! Επισης ειναι πολυ καλη ιδεα για τα μπουρνουζια των παιδιων στο κολυμβητηριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Θα αρχίσω φυσικά να το εφαρμόζω και στο μπουρνούζι που παίρνω στο κολυμβητήριο! Βέβαια στο γυρισμό κουβάρι βλέπω να το κάνω από τη βιασύνη μου χαχα! Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...