Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Βάφοντας τα πασχαλινά αυγά κόκκινα με ένα καλσόν






Έχετε και εσείς παιδική ανάμνηση τη μαμά σας να τυλίγει τα Πασχαλινά αυγά σε καλσόν; Το παλιό κόλπο γινόταν για να στερεώσουν όμορφα φύλλα και άλλα σχέδια ώστε να αποτυπωθούν στα βαμμένα κόκκινα αυγά! Τι γίνεται όμως αν απλά βάλουμε ένα δαντελένιο καλσόν; Θα φαίνεται το σχέδιο; Πάμε να δούμε παρέα!








Κλασσικά ξεκινάμε βράζοντας τα αυγουλάκια μας και διαλέγοντας ποιο περίεργο παλιό καλσόν θα χαλάσουμε!


Τυλίγουμε σφιχτά τα αυγά μας στο καλσόν και στερεώνουμε με σχοινί ή λαστιχάκια.


Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής μας και τα αφήνουμε στη λεκανίτσα μας τον απαραίτητο χρόνο.


Περιμένουμε λίγο με ανυπομονησία και βουρ με τα γάντια μας ανοίγουμε τα αυγουλάκια μας από το καλσόν.



Μη μου πείτε ότι δε βλέπετε το σχέδιο που αχνοφαίνεται! Για κάντε zoom zoom και ξανά zoom! Ούτε που θα το καταλάβει κανείς πόσο κόπο κάνατε! Αχχ γιατί να μην βάλω και κανένα φυλλαράκι να βγει τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές σχέδιο!


Δεν πτοούμε καθόλου! Τα στόλισα και περιμένω την Ανάσταση να τα σπάσω γελώντας σκεπτόμενη πόσο κόπο έκανα!

Αν σας άρεσαν τα φετινά μας Πασχαλινά αυγά ρίξτε μια ματιά και σε άλλες αυγο-περιπέτειες από το Κυριακή στο σπίτι με αναλυτικές οδηγίες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ! Αν ψάχνετε και άλλη Πασχαλινή έμπνευση ρίξτε μια ματιά εδώ!


Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

22 σχόλια:

  1. Κατερίνα μου, μου θύμισες τα παιδικα μου χρονια. Η γιαγια μου έβαζε ενα φυλλαράκι απο μαϊντανό ή σέλινο και σαν να τα βλέπω μπροστά μου. Να εισαι καλα και του χρόνου να τα φτιάξεις, καλη ανάσταση με υγεία! 🐣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα και εγώ αλλά πήγαινα να κάνω μοντέρνα εκδοχή! Χίλιες φορές να είχα βάλει φυλλαράκια! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ και καλό βάψιμο και στα δικά σου!

      Διαγραφή
  2. Ωραία βαμμένα τα αυγά σου Κατερίνα μου.Σου εύχομαι να τα τσουγκρίσεις στην Ανάσταση Κυρίου...καλό και ευλογημένο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε καλά Μαρία μου! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν. Και του χρόνου να είμαστε καλά!

      Διαγραφή
  3. Πρωτότυπα τα αυγα σου Κατερίνα μου..αν έβαζες και το λουλουδάκια θα έκανε μεγαλύτερη αντίθεση..καλή Μεγάλη εβδομάδα, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Εύη μου! Βέβαια θα ήταν πιο ωραίο και με λευκά αυγά! Next year! Καλό Πάσχα να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Αν ήταν άσπρα θα ξεχώριζαν τα σχέδια Κατερίνα μου!!!
    Και μια και ανέφερες τα καλσόν, πες καμιά ιδέα αξιοποίησης τους!!!!
    Καλή Ανάσταση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Ρένα μου! Πόσο δίκιο έχεις! Θα ψάξω για λευκά αυγά να το δοκιμάσω! Τώρα για το καλσόν γενικότερα το μόνο που σκέφτομαι είναι σε κανένα μπουκάλι και βάψιμο με σπρέι! Λες να το δοκιμάσουμε; Πλάκα θα έχει!

      Διαγραφή
  5. ενταξει.. καλσον για φετος κ εχω κ ωραια σχεδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια ιδέα και του χρόνου!!!!!! Καλό Πάσχα να περάσετε όμορφα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι τα φοβάμαι αυτά τα πολύπλοκα αν και φέτος είπα να τα τολμήσω, μην πτοήσε Κατερινάκι μου, κι έτσι είναι τέλεια, σου πέτυχε υπέροχα το κόκκινο, θέλει και αυτό την τέχνη του!!!Σε φιλώ, καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες και τόλμησες Κική μου! Τα είδα στο blog και τα θαύμασα! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

      Διαγραφή
  8. Κατερινάκι μου ωραίο καλτσόν χιχιχι. Λίγο πιο έντονο να έβγαινε και θα ήταν τέλειο!Πάντως για τέτοια θέματα καλύτερα είναι τα λευκά αυγά που έχουν γίνει δυσεύρετα.Καλή Ανάσταση κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρόνου το υποσχέθηκα θα πάω στη λαϊκή να βρω οπωσδήποτε λευκά! Τόσα πειράματα και να μην δείχνει καλά το σχέδιο χιχι! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
  9. Να είσαι καλά και του χρόνου Κατερίνα μου ,εμένα μου αρέσουν τα αυγά μόνο κόκκινα!Καλή Ανάσταση να έχεις με υγεία και να περάσεις καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνο με κάτι πειραματίζομαι Μεταξία μου αλλά από ότι θυμάμαι τουλάχιστον τα 2 τελευταία κόκκινα τα έχω κάνει! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

      Διαγραφή
  10. Η προσπάθεια μετράει λένε Κατερίνα μου, έτσι δεν είναι? Μπορεί να μην αποτυπώθηκε όπως θα ήθελες αλλά ελπίζω να ευχαριστήθηκες τουλάχιστον την διαδικασία! Και του χρόνου με υγεία! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδεύτηκα αλλά το διασκέδασα Σωτηρία μου! Αν δεις βέβαια και με τη χαρά τα τσούγκρισα δεν λέγεται! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...