Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

5 Δουλειές που δεν πρέπει να αναβάλλεις ακόμα και όταν δεν προλαβαίνεις






Σας πιέζει ο χρόνος και νιώθετε ότι δεν σας φτάνει το 24ωρο; Δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε τη λίστα με τις δουλειές σας; Αν έχετε και εσείς μία πολύ πιεσμένη μέρα αφήστε τα όλα και κοιτάξτε να προλάβετε τουλάχιστον τις παρακάτω 5 δουλειές! Γιατί και αύριο μέρα είναι!










1. Στρώσιμο κρεβατιού
Ποτέ δεν αφήνουμε το κρεβάτι άστρωτο. Είναι το πρώτο πράγμα που μας δείχνει ότι όλα στο σπίτι είναι υπό-έλεγχο. Εξάλλου τι πιο ήρεμο μετά από μια εξαντλητική μέρα να γυρνάς στο σπίτι και να βρίσκεις ένα υπέροχο κρεβάτι να σε περιμένει!



2. Άπλυτα ρούχα κλπ
Δεν αφήνουμε τα ρούχα να περιφέρονται αλλά μαζεύουμε τα άπλυτα στο σχετικό καλάθι. Ακόμα μια καθαρή πετσετούλα στο μπάνιο προσθέτει μια φρεσκάδα στα γρήγορα.

3. Πλένουμε τα πιάτα
Μια κουζίνα με άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη δείχνει μαύρο χάλι. Έτσι καλύτερα είναι να τα πλένουμε αμέσως μετά τη χρήση για να μην γίνονται βουνό. Τώρα αν είσαστε από τις τυχερές και έχετε πλυντήριο πιάτων βάλτε τα τουλάχιστον μέσα!



4. Σκούπισμα
Δεν μιλάμε για γωνίες και κάτω από τους καναπέδες αλλά ένα απλό και γρήγορο σκούπισμα. Όσα βλέπει η πεθερά που λέμε!

5. Επιφάνειες μπάνιου
Ξέρω ότι τώρα σας έβαλα δύσκολα αλλά είναι θέμα υγιεινής! Ότι προλαβαίνετε και όσο προλαβαίνετε! Μη μείνει και ο νιπτήρας με τις πρωινές οδοντόκρεμες!



Τι άλλο θα βάζατε στη λίστα ή τι θα αφαιρούσατε; Μη μου γεμίσετε όμως μια μέρα δουλειές! Και αν ήδη αναρωτιέστε τι μπορείτε με ευκολία να μην κάνετε σήμερα, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση 5 Δουλειές που μπορείς να αναβάλλεις όταν δεν προλαβαίνεις!


Καλή εβδομάδα!

24 σχόλια:

  1. Είναι ένας τρόπος να διατηρείς όσο γίνεται μία τάξη στο σπιτι,Κατερίνα μου.Αν όμως το σπίτι είναι μεγάλο με παραπάνω υπνοδωμάτια και δύο μπάνια,ίσως δεν είναι και τόσο εύκολο θα ελεγα,εκτός αν υπάρχει βοήθεια από το περιβάλλον.Για μένα το σημαντικότερο είναι ο νεροχύτης και το μπάνιο φυσικα.Μεχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα,αφού υπάρχει βοήθεια...Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία το θέμα με τα 2 μπάνια είναι μαρτύριο και σε καταλαβαίνω! Έχει βέβαια άλλες ευκολίες αλλά το καθάρισμα είναι επί 2! Πάντως προτιμώ να κάνω τα μπάνια όταν έχω περιορισμένο χρόνο και να αφήσω κάτι άλλο για επόμενη φορά!

      Διαγραφή
  2. Κατερινάκι μου με δύο μωρά, σχολείο και διάβασμα, το σπίτι έμοιαζε ιστορία τρόμου. Τελικά δεν είναι έτσι. Αν έχεις πάντα μια καλή σειρά τα πάντα εξακολουθούν να είναι σε τάξη και υπό έλεγχο και η μαμά ένα πάρα πάνω εξαντλημένη ��. Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας και τακτικής και η λίστα σου είναι σωστή ως προς τις προτεραιότητες! Φιλιά γλυκιά Μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράγιο Κική μου! Μου αρέσει πολύ όπως το θέτεις για το θέμα νοοτροπίας! Τουλάχιστον βάζοντας προτεραιότητες κρατάμε λίγο μία σειρά και σιγά σιγά όταν βρούμε το χρόνο όλα θα γίνουν!

      Διαγραφή
  3. Μπα, νομίζω ότι οι δουλειές που προτείνεις φτάνουν και περισσεύουν για μια μέρα. Απλά εγώ συχνά, λόγω έλλειψης χρόνου, αντικαθιστώ το σκούπισμα με το σφουγγάρισμα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να βλέπω καθαρά τα μάρμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα μάρμαρα Μία μου είναι ο εφιάλτης μου στο σπίτι που μένουμε! Μπορεί α είναι λευκά και όμορφα αλλά θέλουν προσοχή! Το καλό είναι ότι είναι πολύ δροσερά το καλοκαίρι οπότε δεν παραπονιέμαι!

      Διαγραφή
  4. Το κρεβατι οποσδιποτε πρεπει να γινετε! Και τα πιατα ειναι οτι χειροτερο για μενα. Μετα απο 4 παιδια εχω πλεινει παραπανω απ οτι θα ηθελα. Το μονο που με σωζει ειναι η υπεροχη θεα εξω απ το παραθυρο της κουζινας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο συμφωνούμε Μαίρη για το κρεβάτι! Όσο για το παράθυρο της κουζίνας σου είμαι σίγουρη για τη φανταστική θέα του αν και εγώ βλέπω αυτήν την περίοδο μια φουντωτή βοκαμβίλια και δεν έχω παράπονο!

      Διαγραφή
  5. εχεις δικιο! κουραγιο να εχουμε να τα κανουμε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν δεν προλαβαίνουμε Αριάδνη μου δεν θα σκάσουμε κιόλας! Ξεκινάμε από τα 5 της λίστας και βλέπουμε!

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλές οι συμβουλές σου Κατερίνα! Και πόσο εύστοχες! Λίγο χρόνο αν αφιερώνεις καθημερινά σε δουλείες το σπίτι δείχνει και είναι πάντα καθαρό και έτοιμο για απροσμενους επισκέπτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο που τρέχουμε Φωτεινή μου είναι δύσκολες οι καθημερινές! Τουλάχιστον ξεκινάμε από τα βασικά και βλέπουμε! Εξάλλου όταν έχεις χρόνο και διάθεση όλα γίνονται πιο εύκολα και διασκεδαστικά!

      Διαγραφή
  7. Σκουπισμααααα;;;; Για να σκουπισω δύο λεπτά πρέπει να μαζεύω παιχνίδια δυο ώρες! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τότε την ανταλλάσσεις τη δουλειά με μάζεμα παιχνιδιών! Καλύτερα μάλιστα τα μαζεύεις όλα σε ένα κουτί με τη σκούπα χαχα!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίες συμβουλές Κατερίνα μου για να κρατάμε το σπίτι καθαρό! Προσπαθώ να τα κάνω όλα αυτά κάθε μέρα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο νεροχύτης είναι συνέχεια γεμάτος πιάτα. Δεν τους προλαβαίνω χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικός μπελάς ο νεροχύτης Θάλεια μου! Ο μόνος τρόπος είναι τελικά να έχεις πλυντήριο πιάτων ώστε να μπαίνουν απ'ευθείας εκεί και να "κρύβονται"!

      Διαγραφή
  9. |Δεν μπορώ να μη συμφωνήσω στο 101% πραγματικά είμαι υστερική με αυτά τα 5 πράγματα που έγραψες! Δεν υπάρχει πιθανότητα να αφήσω άστρωτο κρεβάτι ή άπλυτα πιάτα ή πεταμένα ρούχα! Όσο χώμα και αν είμαι είναι 5 κινήσεις που τις κάνω και να σου πω τους έχω βάλει και όλους σε αυτό το Mood εδώ στο σπίτι οπότε βοηθάμε ο ένας τον άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το mood πολύ μου αρέσει Μαίρη μου! Και εγώ μία από τα ίδια σε αυτό το θέμα! Εξάλλου αν κάνει ο καθένας έστω τα δικά του ο χρόνος που θέλει στο τέλος η νοικοκυρά μειώνεται δραματικά!

      Διαγραφή
  10. Προσπαθώ να τα κάνω και εγώ αυτά αλλά όταν πρέπει να σηκωθώ πρωί Κατερινάκι μου, δεν προλαβαίνω τίποτα!Θα συμφωνήσω και με τη Θάλεια. Εμείς που μαγειρεύουμε πολύ, ο νεροχύτης είναι πάντα φουλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο λίγο Λίλια και όλα γίνονται! Εξάλλου άμα έχεις νοστιμότατο αχνιστό φαγάκι στο τραπέζι δεν σε πειράζει καθόλου να είναι και ο νεροχύτης γεμάτος!

      Διαγραφή
  11. Πράγματι, πρέπει να γινονται αυτά που προτείνεις αν και ομολογώ ότι δεν τα καταφέρνω πάντα. Αν όμως, κουζίνα και μπάνια είναι καθαρά, νιώθω πιο ηρεμη. Σε αυτά δίνω πάντα προτεραιότητα αν και η κουζίνα πάνω από 5' ποτέ δεν έχει παραμείνει καθαρή. Κι έχω και πλυντήριο πιάτων, ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας Φωτεινή μου! Είμαι από τις άτυχες που δεν έχουν (προς το παρών) πλυντήριο πιάτων οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται στην κουζίνα μου χαχα! Αλλά πραγματικά η κουζίνα και το μπάνιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καθαριότητα του σπιτιού.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...