Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κάντε τον εξωτερικό σας χώρο έτοιμο για διασκέδαση






Το καλοκαίρι ενδείκνυται για χαλαρές βραδιές στο μπαλκόνι ή στο κήπο για τους τυχερούς! Αν βλέπει και θάλασσα ακόμα καλύτερα! Σήμερα θα δούμε μαζί τα πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να φτιάξουμε τον υπαίθριό μας χώρο έτοιμο για τους καλεσμένους αυτό το καλοκαίρι.










1. Καθαριότητα
Ξεκινάμε με τα δύσκολα για να τελειώνουμε! Από τα ψηλά πρώτα, χρησιμοποιώντας μια σκούπα καθαρίζουμε αράχνες και τυχόν άλλες βρομιές από τέντες, πέργκολες κλπ.. Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια προχωράμε στα έπιπλά, πλένουμε ή τινάζουμε τα μαξιλάρια, σκουπίζουμε όλα τα καθίσματα και τις επιφάνειες των τραπεζιών και ξεσκονίζουμε τα διακοσμητικά. Τέλος σκουπίζουμε το πάτωμα από φύλλα και ρίχνουμε άφθονο νερό!


2. Συμμαζεύουμε
Συνήθως ότι δεν χωράει στο σπίτι το αποθηκεύουμε έξω αλλά εμείς θέλουμε ο χώρος να είναι έτοιμος για κουβεντούλα και διασκέδαση και όχι να μοιάζει με αποθήκη!  Μαζεύουμε λοιπόν (έστω προσωρινά) εργαλεία κηπουρικής, ποδήλατα, σκούπες, κουβάδες, απλώστρες και ότι άλλο δεν έχει σχέση με μια βραδιά διασκέδασης!  


3. Κάνουμε τα έπιπλα άνετα και λειτουργικά
Τώρα ρίχνουμε μια ματιά στο χώρο και στα υπάρχοντα έπιπλα μας. Μας τραβάει να καθίσουμε και να χαλαρώσουμε; Ονειρεύεστε ένα δροσερό ποτό σε ένα τραπέζι; Εάν η απάντηση δεν είναι θετική θα πρέπει να κάνουμε μερικές αλλαγές! Επίσης ελέγχουμε για σπασμένα ή φθαρμένα έπιπλα. Μια απλή ιδέα είναι να προσθέσουμε μαξιλάρες ή να μεταφέρουμε έξω συμπληρωματικά έπιπλα από το σπίτι! 




4. Μάχη με τα έντομα
Να είστε σίγουροι ότι το βράδυ ένας μεγάλος αριθμός εντόμων θα έρθει επίσης να διασκεδάσει μαζί σας! Σκεφτόμαστε λοιπόν από πριν πως θα τα αντιμετωπίσουμε! Επίσης αν θα σερβίρετε φαγητά, παγωτά ή γλυκά ποτά έχετε το νου σας στις μύγες. Επειδή βέβαια κανένα τέχνασμα δεν είναι ποτέ αρκετό να έχετε και κάπου πρόχειρο και ένα φάρμακο για τα τσιμπήματα ώστε να το βρουν οι καλεσμένοι μας!


5. Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα
Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα καλοκαιρινά μας σουβέρ, να ανάψουμε τα φαναράκια μας και να διακοσμήσουμε με κορδέλες και ανάλαφρα υφάσματα τα δέντρα. Δώστε την καλοκαιρινή σας νότα όπως την έχετε ονειρευτεί. Διακοσμήστε ψαράκια βάλτε μουσική ή αφήστε απλώς τον ήχο από τη θάλασσας να σας συνοδεύει και καλή διασκέδαση!

Αν σας αρέσει να καλείτε συχνά φίλους και συγγενείς στο σπίτι ρίξτε μια ματιά και στην ανάρτηση 8 Συμβουλές για τη δημιουργία ενός φιλόξενου, άνετου και cozy Σαλονιού.


Καλή εβδομάδα!


18 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα.
    Έλα στο ιστολογιό μου γιατί κάτι έχεις κερδίσει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις όμορφες συμβουλές, Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είσαι ήδη σε μια όμορφη αυλή Μία μου και να απολαμβάνεις το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  3. Αχχχ εύκολο να τα γράφεις ρώτα με κι εμένα που τα έκανα όλα από την αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα άμα το κάνεις από την αρχή έχεις και την ευκολία να αγοράσεις ακριβώς ότι σε βολεύει Χριστίνα μου! Εμείς παιδευτήκαμε είναι η αλήθεια να οργανωθούμε για το καλοκαιρινό μας παρτάκι!

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς έχω μεγάλη αποθήκη και χωράει πολλά πράγματα,οπότε η βεράντα μου είναι πάντα έτοιμη για να μας φιλοξενίσει Κατερίνα μου.Αλλά όπως και να το κάνουμε μια καθαριότητα την θέλει.Φιλάκια πολλά>!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήκεις στις τυχερές Μαρία μου! Βολεύει πολύ η μεγάλη αποθήκη! Το καθάρισμα δεν είναι τίποτα!

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως ονειρεύομαι με τη την τρίτη φωτο που βλέπει θάλασσα και ουρανό...φιλιά κουκλίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα απολαυστικό! Μια απλή ταράτσα στο κατάλληλο σημείο και όλα τα άλλα περισσεύουν Λίλια!

      Διαγραφή
  6. Εκεί που γράφεις για το "συμμαζεύουμε" νόμιζα ότι κοιτάς το μπαλκόνι μου και το γράφεις (χαχα, το ένα μπαλκόνι γιατί το άλλο το έχω συμμαζεμένο)! Πολύ καλές προτάσεις Κατερίνα μου! Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου μην παιδεύεσαι με το άλλο μπαλκόνι! Κάλεσε τους φίλους σας στο συμμαζεμένο και θα περάσετε τέλεια!

      Διαγραφή
  7. Καλές συμβουλές Κατερίνα. Και εγώ μόλις τελείωσα το μπαλκονάκι και είμαι έτοιμη να διασκεδάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσα DIY που φτιάχνεις Μαίρη μου είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστικό! Μπορείς να μας κάνεις και μια ανάρτηση-παρουσίαση να πάρουμε ιδέες!

      Διαγραφή
  8. ετοιμάζομαι αυριο να κάνω φασίνα στο μπαλκονι!οποτε ηταν πολυ κατατοπιστικο το αρθρο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Λίτσα μου! Και μην ξεχνάς ότι μετά τη φασίνα θα έρθει η απόλαυση!

      Διαγραφή
  9. Χρήσιμες οι συμβουλές σου Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου! Το καλοκαίρι τελικά δεν θέλει και πολλά πράγματα για να περάσεις όμορφα και να διασκεδάσεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...