Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

15 απαραίτητα πράγματα για το φοιτητικό σου σπίτι






Τα κατάφερες και πέρασες στη σχολή που ήθελες και επιτέλους ήρθε η ώρα να ανοίξεις το δικό σου φοιτητικό σπίτι! Την ώρα που οι γονείς σου κανονίζουν έπιπλα, φουρνάκια, κρεβάτια και γραφεία εσύ διάβασε τον οδηγό του Κυριακή στο σπίτι για να δεις τα 15 απαραίτητα πράγματα που θα κάνουν τη ζωή σου εύκολη αλλά και χαρούμενη στο νέο σου ξεκίνημα!










1. Βασικά κουζινικά. 2 πιρούνια, 2 μαχαίρια, 2 κουτάλια, 2 πιάτα, 2 ποτήρια και 2 κούπες. Αυτά είναι τα άκρως απαραίτητα μέχρι να μάθεις να μαγειρεύεις! Έτσι για να τρως σαν άνθρωπος τα delivery και τα τάπερ που σίγουρα θα έρχονται από την μαμά γεμάτα καλούδια! 



2. Πετσέτες. Σίγουρα θα χρειαστείς 2 σετ για το μπάνιο (πετσέτα προσώπου, χεριών και σώματος) και 2 μικρότερες πετσετούλες για την κουζίνα.

3. Σεντόνια και σκεπάσματα. 2 σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες για το κρεβάτι σου και φυσικά κουβέρτα και πάπλωμα γιατί winter is coming!

4. Καθαριστικά. Απορρυπαντικό πιάτων για τα μοναδικά κουζινικά σου και τα τάπερ της μαμάς, ένα απορρυπαντικό γενικής χρήσης για όλα τα υπόλοιπα και μοσχομυριστό απορρυπαντικό για τα ρούχα σου (για τις επείγουσες καταστάσεις που θα χρειαστεί να πλύνεις κάτι στο χέρι)! Σκούπα, σφουγγαρίστρα και Swiffer γιατί η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!



5. Χαρτιά. Χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί τουαλέτας, χαρτιά για να γράφεις και χαρτιά για να παίζεις με τους φίλους σου (το έπιασες το νόημα)!

6. Εργαλεία. Ένα σφυράκι για τα κάδρα της διακόσμησης, 2 κατσαβίδια και έναν κάβουρα. Ίσως να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ αλλά αν αρχίσει και τρέχει η τουαλέτα στις 3 τα ξημερώματα θα με θυμηθείς! 



7. Φακός. Ελπίζω ποτέ να μην τον χρειαστείς αλλά σε μια διακοπή ρεύματος ή σε μία έκτακτη περίπτωση θα σε σώσει! 

8. Κουτί Πρώτων Βοηθειών. Για τον πονοκέφαλο, ένα μικρό χτύπημα και οτιδήποτε άλλο (χτύπα ξύλο).


9. Extra σετ κλειδιά. Σωτήριο και πολύ σημαντικό αρκεί να μην τα έχει η μαμά σου που είναι 5 ώρες μακριά! Δώσ’ τα σε ένα φίλο σου κοντά ή ακόμα καλύτερα στο σπιτονοικοκύρη σου μέχρι να κάνεις κάνα δυο έμπιστους φίλους! 

10. Τέχνη. Οι γονείς σου σίγουρα θα μεριμνήσουν για τα φοιτητικά έπιπλα σου αλλά πρέπει εσύ να επιλέξεις ή να δημιουργήσεις το focal point του σπιτιού σου! Ένας μεγάλος statement πίνακας με την αγαπημένη σου ατάκα, ακόμα και ένας απλός φελλοπίνακας με καρφιτσωμένες τις φωτογραφίες των φίλων σου θα κάνει τη δουλειά του!



11. Λευκός πίνακας και μαρκαδόροι. Ότι πρέπει για να σχεδιάζεις και να διαβάζεις μόνος ή με τους φίλους σου και μέχρι να μπεις για τα καλά στο πνεύμα των σπουδών σου μπορείς να γράφεις το inspirational quote της ημέρας ή να ζωγραφίζεις!

12. Ηχεία. Για το κινητό ή για τον υπολογιστή σου ανάλογα με το που έχεις την αγαπημένη σου μουσική! Εξάλλου ποιος άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική!

13. Μαξιλάρια. Όσα καθίσματα και να έχεις ποτέ δεν φτάνουν για την φοιτητική σου παρέα! Μεγάλα μαξιλάρια λοιπόν για το πάτωμα!



14. Ένα πράγμα που αγαπάς. Εδώ δεν έχω συμβουλή! Η λίστα είναι τεράστια αλλά διάλεξε ένα! Ή το αγαπημένο σου κουβερλί, ή τη ζωγραφιά της μικρής σου αδερφής, ή την αγαπημένη σου κούπα, ή το φυλαχτό της μαμάς! Πρέπει να έχεις χώρο για να αγαπήσεις νέα πράγματα και να θυμάσαι όλα τα υπόλοιπα θα σε περιμένουν στο σπίτι των γονιών σου!

15. Καφέ και ζάχαρη. Τελευταία αλλά σημαντικά! Πρώτη μέρα στη σχολή πίνεις το καφεδάκι σου πριν φύγεις από το νέο σου σπίτι και επιστρέφεις με την παρέα των νέων σου συμφοιτητών να τους κεράσεις το απογευματινό σας καφεδάκι! Έχεις 2 ποτήρια και 2 κούπες όμως ε; Do the math!


Καλή εβδομάδα!

20 σχόλια:

  1. Αν και απέχω πολύ από την φοιτητική ζωή, όμορφη και σωστή η λίστα σου Κατερίνα!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες εποχές όμως δεν μπορείς να πεις Ιωάννα μου! Η χαρά του νέου σπιτιού έχει μεγάλη πλάκα αλλά και μπόλικη αγωνία!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα τα φοιτητικά χρόνια! Πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές σου Κατερίνα μου! Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα για την τέχνη! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα κοιτάς από μακριά σκέφτεσαι τα λάθη που κάναμε ή ακόμα και κάποια πράγματα που θα θέλαμε να μας έχει συμβουλεύσει κάποιος! Σ' ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου!

      Διαγραφή
  3. Welcome back from your vacation Katerina. This is such a timely post for my daughter's friends since they are all getting ready to leave our town and branch out all over Greece to set up there homes and their new lives. And yes, everything is better with coffee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I'm very happy to help all the freshmen out there! Coffee was just the first thing I bought when I moved to my college apartment! I wish all the best to your daughter's friends!

      Διαγραφή
  4. πόσο χρήσιμη ανάρτηση! όλο ακούω αγχωμένους γονείς δίπλα μου να ετοιμάζουν τα πράγματα των παιδιών τους! να και μια πραγματική λίστα, όχι για γονείς αλλά για τους φοιτητες!μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Λίτσα μου! Έτσι ας αφήσουμε τους γονείς να αγχώνονται και τους νέους φοιτητές να δουν με μια πιο διασκεδαστική ματιά το όλο θέμα!

      Διαγραφή
  5. Έχω έναν ανιψιό που ετοιμάζεται για το νέο του σπιτικό.Πιστεύω ότι θα του φανεί χρήσιμο να διαβάσει την ανάρτηση σου Κατερίνα μου και ιδιαίτερα η μαμα του.Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα τι καλά Μαρία μου! Πολλά συγχαρητήρια στο ανιψιό σου! Καλό ξεκίνημα να έχει και να μην ανησυχεί για τίποτα! Όλα θα βρουν το δρόμο τους στο νέο του σπιτικό!

      Διαγραφή
  6. Χρησιμότατη ανάρτηση!!! Είναι δύσκολη ώρα για γονείς και νέους φοιτητές ...ακόμα θυμάμαι τα δικά μου χρόνια!! :)
    Να είσαι καλά Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κική μου! Θέλει λίγο ψυχραιμία το όλο θέμα αλλά και μία γερή δόση χιούμορ!

      Διαγραφή
  7. Καλώς επέστρεψες, Κατερίνα μου. Ωραία λίστα! Μου θυμίζει λίγο τα πράγματα που έχω στο εξοχικό μου! Χα, χα. Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το καλό να κάνουν όλα τα παιδιά τα όνειρά τους πραγματικότητα και φυσικά να απολαύσουν αυτά τα χρόνιο όσο τίποτα!!! Η λίστα απαραίτητη νομίζω για το νέο ολόδικό τους σπιτικό!!!Καλό μήνα Κατερινάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Κική μου ότι κόπιασαν αρκετά με το διάβασμα για τις πανελλήνιες και τώρα έχει έρθει η ώρα για ένα μικρό διάλειμμα! Οπότε καλή απόλαυση!

      Διαγραφή
  9. τι μου θυμησες...ποσα χρονια (δε λεω...) πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες τίποτα! Άστο! Καλύτερα προώθησε την ανάρτηση σε κανένα φοιτητή μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδάκια σου!

      Διαγραφή
  10. Έεεεετσι κι εμείς με λίστα το δουλέψαμε με την κόρη μου που έφυγε εκτός Αθήνας (βλέπεις οι άλλοι δύο δεν χρειάστηκαν να μετακινηθούν για τις σπουδές τους). Καλώς ήρθες πίσω στις αναρτήσεις Κατερίνα μου και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τα έχεις ζήσει πρόσφατα Χριστίνα μου οπότε τα ξέρεις! Χωρίς λίστα δεν πάμε πουθενά! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...