Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Φτιάχνοντας μια σύνθεση με φύλλα και κλαδιά





Πολλές φορές η φύση μας δίνει την καλύτερη έμπνευση για δημιουργίες. Μια απλή βόλτα είναι αρκετή για να μαζέψουμε ξερά φύλλα και κλαδιά για να φτιάξουμε μία όμορφη σύνθεση. Πάμε να δούμε μαζί πως!













Αυτά τα 2 φύλλα ήταν ήδη ξερά και αρκετά μεγάλα ώστε να με εντυπωσιάσουν αμέσως για δημιουργία. Χρειάστηκα ακόμα λίγο σκοινί μαύρο και λευκό, μικρά κλαδάκια και ένα κομμάτι ξύλο ως βάση.


Η έμπνευση ήθελε μαύρο χρώμα και με αυτό έβαψα τα φύλλα για να τονίσω την μουντάδα τους και τα νερά που κάνουν τα νεύρα.


Σκέφτηκα στην αρχή να βάψω και κάποια από τα ξυλαράκια αλλά τελικά επέλεξα απλά να τους τυλίξω κομματάκια μαύρου σκοινιού.



Στο ξύλο - βάση δεν άντεξα και του έβαλα μερικές μαύρες πινελιές για να ταιριάζει στο όλο ύφος της σύνθεσης.


Πολύ απλά, εύκολα και σχεδόν ακανόνιστα έδεσα τα φύλλα και τα κλαδιά στο ξύλο βάση και η σύνθεση είναι έτοιμη για διακόσμηση!


"Ψωνίστε" και εσείς τα υλικά σας στην επόμενη βόλτα σας στη φύση και χωρίς σχέδιο και αυστηρό πλάνο ετοιμάστε μια σύνθεση για τη διακόσμηση του σπιτιού σας!


Καλή εβδομάδα!

32 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Κατερίνα...Η φύση αποτελεί την ωραιότερη πηγή έμπνευσης...Τα φύλλα είναι υπέροχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καλό μήνα Ειρήνη μου! Είπα να φέρω λίγη από την ομορφιά της φύσης στο σπίτι μας! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  2. H φύση είναι δάσκαλος.
    Αν ενεργοποιούνται και τα ταλέντα των ανθρώπων με έμπνευση το περιβάλλον, προκύπτουν μικρά και μεγάλα θαύματα τέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας! Από ότι βλέπω από το όνομα ότι και να πω για τις ομορφιές της φύσης θα είναι λίγο! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω τα φύλλα που πέφτουν αυτή την εποχή, κάνουν την πιο όμορφη σύνθεση ακόμα και στη μέση του δρόμου!! Και εγώ αναρωτιόμουν πως θα δείχνουν τα βαμμένα φύλλα σε σκούρο.. Γιατί είναι κάποια είδη που δεν υπάρχουν εδώ αλλά τα έχω δει στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικά μου ήταν ήδη αρκετά σκούρα οπότε δεν έκανε τεράστια αντίθεση το μαύρο! Όσο για τα φύλλα που πέφτουν, θα έπρεπε να είσαι από μια μεριά με ένα ζεστό καφεδάκι και να βλέπεις αυτή τη στιγμή το μπαλκόνι μου!

      Διαγραφή
  4. Οι κατασκευές με φύλλα είναι από τις αγαπημένες μου! Καλό και δημιουργικό μήνα Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο και θαυμάζω τις ευφάνταστες κατασκευές σας Σωτήρια μου! Επίσης καλό μήνα!

      Διαγραφή
  5. Καλό και δημιουργικό μήνα Κατερίνα μου.έφερες την φύση στο ιστολόγιο σου και το χρωμάτισες με την ωραία σου κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου. Η μουντάδα του Φθινοπώρου πάντα με εμπνέει να φτιάξω κάτι με υλικά από τη φύση!

      Διαγραφή
  6. λατρευω τα φυλλα στη διακόσμηση, ειδικά αυτή την περίοδο! υπεροχη η συνθεση σου Κατερινακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζήνα μου! Αυτές οι αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί που παίρνουν τα φύλλα είναι ότι πρέπει για διακοσμητικές πινελιές!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα Κατερίνα. Εύχομαι ο Οκτώβρης να είναι ένας όμορφος και δημιουργικός μήνας!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το εύχομαι Μαρίνα μου! Μια βόλτα στη φύση σίγουρα θα σε γεμίσει έμπνευση και όμορφες Φθινοπωρινές ιδέες!

      Διαγραφή
  8. Ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης μιας φθινοπωρινής σύνθεσης με φύλλα και κλαδιά! Καλό φθινόπωρο λοιπόν και καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να ξεφύγω λίγο από τα κλασσικά βάζα Χριστίνα μου γιατί φυσικά τα ευρήματα μου όπως βλέπεις ήταν λίγα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  9. A beautiful natural sculpture. I also love those leaves when they dry they become as smooth as butter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks Mary for the word "sculpture"! I spend a lot of time thinking how to describe this kind of craft in English! It was so much fan painting the leaves!

      Διαγραφή
  10. I love the way you did this Katerina and you're so right, nature is such a huge inspiration. She always seems to get it right without even trying

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I totally agree with you Michelle! Especially in Fall nature is a huge inspiration for me with the change of colors and scenery. Thanks for your kind words!

      Διαγραφή
  11. Κατερίνα μου, αγαπώ τη φθινοπωρινή σου σύνθεση. Ευχαριστούμε για την έμπνευση, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ καλή φθινοπωρινή έμπνευση Κατερίνα!! Τα φύλλα είναι απλά υπέροχα και η φύση έχει να μας χαρίσει πολλά!! Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις λίγες φορές που βρίσκω ξερά φύλα στο κατάλληλο μέγεθος και με αντοχή Εύη μου και χάρηκα πολύ! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  13. Το πόσο μου λείπει το ότι δεν έχουμε επαφή με την φύση δεν λέγεται! Ένας λόγος είναι και αυτός που ανέφερες...να ψωνίσουμε από τα υπέροχα υλικά που μας προσφέρει! Υπέροχη και άκρως πρωτότυπη σύνθεση! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόλμησα το μαύρο που τόσο αγαπώ και μου πέτυχε Μαίρη μου! Μια βόλτα στα βουνά της Αθήνας είναι ότι πρέπει για να έρθουμε πιο κοντά με τη φύση!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη μου και ξέρω ότι είσαι του χρώματος οπότε μετράει διπλά το σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  15. Αν κ δεν είμαι τύπος του καφέ, τώρα τελευταία γλυκοκοιτάζω τον συνδυασμό αυτό, ταμπά-μαύρο! Ευχαριστούμε για την ιδέα! Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζει όμορφα στο μάτι Ζωγραφιά μου και ελπίζω να το δοκιμάσεις! Εγώ πάλι είμαι πολύ φαν των αποχρώσεων του καφέ στο ξύλο αλλά τόσο σκούρο ταμπά πρώτη φορά νομίζω υιοθετώ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...