Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

5+1 πράγματα που αγαπώ στο πατρικό μου







Σήμερα η Λαμπρινή από το blog polka dots lady με κάλεσε σε μία όμορφη πρόσκληση να μοιραστώ μαζί σας τα 5+1 πράγματα που αγαπώ στο πατρικό μου!










Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα παραπάνω από ότι νόμιζα μιας και ήθελα να αποφύγω τα μελοδραματικά αφού έχω φύγει από το πατρικό μου από τα 18 μου χρόνια! Πήρα όμως τη φωτογραφική μου μηχανή και πήγα για καφέ στους γονείς μου οπότε θα σας δείξω τα 5 πράγματα που αγαπώ μέσα από εικόνες! Ξεκινώντας ανάποδα από το +1 θα σας δείξω το εφηβικό μου κρεβάτι-καναπέ που ακόμα παραμένει στο σπίτι!


Η μαμά μου έχει μία άκρως καλλιτεχνική και ανήσυχη φύση και μάλιστα σπούδασε ιστορία μόδας στην Ιταλία οπότε ως #1 στη λίστα θα προσθέσω το ταλέντο της δείχνοντας σας και έναν από τους  πίνακες της που κοσμούν το σπίτι!


Φυσικά το καλλιτεχνικό πνεύμα της νοικοκυράς του σπιτιού έχει και την επιρροή του στο σπίτι! Και τα 18 χρόνια που έμενα εκεί άλλαζε συνεχώς το ύφος, το στυλ, τη διακόσμηση αλλά και την θέση των επίπλων στο σπίτι μας γεγονός που αποτελεί το #2 στη λίστα.



Αυτή την περίοδο το σπίτι έχει μια ethnic διάθεση που όμως περικλείει αγαπημένα κομμάτια χειροποίητα της γιαγιά μου (#3). 



Αυτό που δεν μπορώ να σας μεταφέρω με εικόνες είναι η μυρωδιές από τα φαγητά στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μας (#4) αλλά μπορώ να σας δείξω τον λατρεμένο ξύλινο πάγκο της κουζίνας με το υπέροχα ταιριαστό στο ύφος του σπιτιού σετ πιάτων!


Το πατρικό μου σπίτι είναι διαμέρισμα του τέλους της δεκαετίας του 70 οπότε έχει μεγάλους ενιαίους χώρους που ενδείκνυνται για υπέροχα γεμάτα κόσμο πάρτυ (#5) γεγονός που αγαπούσα πάρα πολύ αν και φυσικά η μαμά hostess έκανε πάντοτε την ουσιώδη διαφορά!


Νομίζω ήταν μία υπέροχη ευκαιρία να σας δείξω το βασίλειο που ονομάζεται "πατρικό σπίτι" το οποίο μου χάρισε τα ωραιότερα παιδικά χρόνια με τις πιο όμορφες αναμνήσεις!



Τώρα που το σκέφτομαι μια αλλαγή στη θέση των επίπλων στο σπίτι μου θα είναι ότι πρέπει σήμερα Κυριακή που κάθομαι στο σπίτι. Άλλωστε το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!


Καλή εβδομάδα!


28 σχόλια:

  1. Έγραφα, έγραφα...θα τα γράψω πάλι μιας και χάθηκε το 1ο σχόλιο..αχ αυτό το τάμπλετ!! Το πατρικό σου δείχνει σπίτι με προσωπικότητα..μια οικογένεια καλλιτεχνών! Πολύ ωραίες σπουδές έκανε η μητέρα σου κ μάλιστα στην Ιταλία, σούπερ! Το πλεκτό της γιαγιάς επίσης εξαιρετικό..αν κάνεις αλλαγή, θέλω να δω το πριν και το μετά! :) καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον έκανες τον κόπο και τα ξανα-έγραψες Εύη μου και με κάνεις πολύ χαρούμενη με τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι μια δημιουργική και πειραματική τάση την έχουμε οικογενειακά και φυσικά οφείλεται στο όμορφο περιβάλλον που μεγαλώσαμε!

      Διαγραφή
  2. Το πατρικό μας είναι πάντα η φωλιά μας! Και τί ωραία παρουσίαση που μας έκανες Κατερίνα! Μπράβο και στην ταλαντούχα μαμά!!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το έγραψες Ευγενία μου "η φωλιά μας"! Όσο καιρό και να λείπουμε όταν ανοίγεις την πόρτα και μόνο οι μυρωδιές ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις!

      Διαγραφή
  3. Πολύ μου άρεσε το ethnic στιλ της διακόσμησης, η μαμά ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρα και σίγουρα θα έχεις όμορφες αναμνήσεις από αυτό.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα θυμάμαι Ελένη μου τη χαρά μου να την βοηθάω τις Κυριακές να αλλάζουμε θέσεις στα έπιπλα και να θαυμάζω τη διακόσμηση! Το ethnic στυλ έχεις τις παγίδες του αλλά είναι πολύ όμορφο και ταξιδιάρικο!

      Διαγραφή
  4. Τα πιάτα αυτά μου θυμίζουν πολλά τα έχει και μία θεία μου!!! Πόσες αναμνήσεις!!! Τι τέλεια ιδέα!! Ανυπομονώ να μας δείξεις τις deco αλλαγές σου!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες τώρα! Αχ έπρεπε να τα βγάλω φωτογραφία και με λαχταριστό περιεχόμενο να μπούμε στο κλίμα Αθηνά μου! Άντε πάρε σειρά να γράψεις ανάρτηση στο θέμα!

      Διαγραφή
  5. What a beautiful home full of artistic interest Katerina. Obviously the apple does not fall far from the tree as you are always creating beautiful things. Your mother's drawing is exceptional!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη ομορφη αναρτηση ..γεματη νοσταλγια !!!
    Καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι ομορφη διακοσμηση!μπραβο στη μαμα σου!
    και το πατρικο σπιτι παντα μας αφηνει μια γλυκια νοσταλγία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Λίτσα μου! Να ξέρεις ότι διαβάζει τα σχόλια και την έχετε συγκινήσει!

      Διαγραφή
  8. Φαίνεται με την πρώτη το εκλεπτυσμένο γούστο της μαμάς και δίκαια υπερηφανεύεσαι Κατερίνα μου! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ το πατρικό σπίτι. Πόσες αναμνήσεις. Με πόση νοσταλγία το θυμόμαστε όλοι. Το δικό σου πατρικό είναι πανέμορφο, Κατερίνα μου. Αγάπησα τη μαμά σου με την καλλιτεχνική ροπή και τις αλλαγές στα έπιπλα! Νομίζω πρέπει να τη γνωρίσω, το ίδιο στυλ έχουμε. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τέλειο Μία μου! Θα είχατε πολλά να πείτε είναι η αλήθεια. Θα σας άφηνα σε ένα μαγαζί με ethnic έπιπλα να ανταλλάξετε γνώμες! Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  10. Ωστε καλλιτέχνης και η μαμά και με καταπληκτικές σπουδές!!! ;) Τα εθνικ μία εποχή ήταν και δικό μου κόλλημα και την καταλαβαίνω, είναι μία τελείως διαφορετική κουλτούρα!
    Αυτό με τα έπιπλα το πέρα δώθε το κάνω.. αφού πολλές φορές μου λέει το αγόρι οτι στο τέλος θα πάνε από το χέρι σου και όχι από φυσιολογική φθορά :D
    Η επιστροφή στο πατρικό έχει πάντα αναμνήσεις.. Μακάρι να ήταν κοντά και οι δικοί μου και να μπορούσα να πάω όποτε μου λείπουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να δεις την έκπληξη στα μάτια του μπαμπά μου όταν γυρνούσε σπίτι και έβλεπε ολόκληρα σύνθετα μετακινημένα! Αξίζει όμως για να μην βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια χαχα. Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείς στο πατρικό σου περιμένω την αντίστοιχη ανάρτηση!

      Διαγραφή
  11. Όλα είναι μέσα απο το αγαπημένο σου πατρικό σπίτι και νομίζω ότι έχουν αξία για σένα .Χαίρομαι που έβγαλες αυτές τις φωτο και μας μετέφερες στον δικό σου χώρο Κατερίνα μου...τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Ακριβώς όπως τα λες είναι! Κάθε γωνιά και μια όμορφη ανάμνηση!

      Διαγραφή
  12. Your mom is very talented Katerina. I love that picture she painted and your old home looks so warm and inviting with all those special touches and memories

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερίνα μου, ευχαριστώ για την απάντηση στην πρόσκλησή μου! Μας έδειξες όμορφες γωνιές του πατρικού σου. Τα κεντήματα της γιαγιάς σου, είναι αριστουργήματα όπως και ο πίνακας της μαμάς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ' ευχαριστώ Λαμπρινή μου για την όμορφη ευκαιρία που μου έδωσες να κάνω αυτή την ανάρτηση! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...