Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Καδράκι Mandala σε ξύλο






Τα mandala είναι σύμβολα που προέρχονται από  τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό και  αντιπροσωπεύουν το σύμπαν. Είναι άκρως χαλαρωτικά και πολύ εύκολα να τα φτιάξετε. Σήμερα λοιπόν σας έχω ένα ξύλινο καδράκι mandala! Για πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξουμε.









Στα Mandalas με μύησε η Άννα από το το blog Journey into creativity η οποία σε ένα craft party του C2 magazine μας έμαθε την τεχνική και μας προμήθευσε με το μαγικό χαρτί έμπνευσης σχεδίων! Η Άννα φτιάχνει πανέμορφα mandalas σε κοσμήματα και διάφορα άλλα χρηστικά οπότε κάντε μια βόλτα εδώ να τα θαυμάσετε και εδώ για να διαβάστε περισσότερες πληροφορίες από το Wikipedia.


Ξεκίνησα λοιπόν σε ένα απλό κομμάτι ξύλο και με το διαβήτη έφτιαξα ακατάστατους αλλά ομόκεντρους κύκλους.




Με μαρκαδόρους χοντρούς αλλά και πιο λεπτούς προσπάθησα να φτιάξω σχέδια - μοτίβα σε κάθε κύκλο. Όσο περισσότερη υπομονή έχετε, τόσο περισσότερη λεπτομέρεια και λεπτοδουλειά μπορούν να έχουν τα σχέδια σας για να σχηματιστεί το mandala.


Μετά από μπόλικη μελέτη και λίγη έμπνευση το mandala μου είναι έτοιμο. Το μόνο που χρειάστηκα ήταν ένα ορθογώνιο κομμάτι ξύλου με μια εγκοπή για να στερεωθεί όρθιο το καδράκι. 


Το διακόσμησα σε μια γωνιά του σαλονιού μας και στέκεται εκεί παρομοιάζοντας την άποψη μου για το σύμπαν! Αν θέλετε να χαλαρώσετε ζωγραφίζοντας εκτυπώσιμα που έχουν τη λογική των mandalas ρίξτε μια ματιά και στην ανάρτηση εδώ!


Καλή εβδομάδα!

33 σχόλια:

  1. Καλά τρελαίνομαι που τα δικά σου μοιάζουν με γρανάζια! είναι τα λιγότερο χίπικα mandala που έχω δει ποτέ.. χαχαχα σοβαρά το λέω μ'αρέσει που είναι πιο... industrial!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει έδωσες την πιο τέλεια περιγραφή Βίκυ. Πλέον έτσι θα το παρουσιάζω σε όποιον το βλέπει στο σπίτι μου! Πραγματικά όσο και να προσπαθήσω αυτό το χίπικο μάλλον είναι κάπου κρυμμένο μέσα στο τετράγωνο μυαλό μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχο καδράκι, Κατερίνα μου. Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το "μαγικό" χαρτί με τα σχέδια για τα mandalas. Θα ψάξω να το βρω. Πολλά φιλιά και καλό μήνα, κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μία μου. Μπορείς να βρεις άπειρα σχέδια στο Internet από τους καλλιτέχνες του είδους για να ξεκινήσεις. Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι απλά η φαντασία σου!

      Διαγραφή
  3. Κατερίνα έγινε πολύ όμορφο!!! Όμορφη ιδέα και για γούρι (σε μικρότερα ξύλα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετράει πολύ η γνώμη σου Άννα μου μιας και είσαι η δασκάλα μου στο είδος! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για ακόμα μια φορά που με μύησες στον υπέροχο κόσμο των mandalas!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα Κατερίνα!!!Και εγώ θαυμάζω αυτά τα σχέδια και ειδικά σε κοσμήματα,αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι ανάλογο!Άρα θέλει μόνο φαντασία και υπομονή..θα το δοκιμάσω σίγουρα!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου! Μιας και είπες κοσμήματα ρίξε μια ματιά στο blog της Άννας που γράφω στην ανάρτηση να δεις φοβερές ιδέες για κρεμαστά κολιέ με σχέδια mandala!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφο έγινε!! Και πόση υπομονή θα χρειάζεται για να φτιαχτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει όντως αρκετή υπομονή Ρία αλλά που να δεις λεπτομέρειες και σχέδια που κάνουν οι master του είδους. Πάντως αν ξεκινήσεις σιγά σιγά βρίσκεις το ρυθμό σου μιας και είναι αρκετά χαλαρωτική διαδικασία! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικο!!!! Καταπληκτικο!!!!! ειναι Κατερινα απλά καταπληκτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως το κατάφερα αυτό ούτε που ξέρω Ζήνα! Εγώ το πήγαινα για πιο ανέμελο και καλλιτεχνικό αλλά μέχρι εκεί φτάνω. Αφού δεν το έκανα και τελείως συμμετρικό πάλι καλά! Σ' ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Πανέμορφο!

    Αγαπημένα τα μάνδαλα, αλλά θέλουν υπομονή!

    Φιλιά!
    Αντζελίνα
    obsessedmaker.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Αντζελίνα στο Κυριακή στο σπίτι! Όντως θέλουν μεγάλη υπομονή και ελεύθερο χρόνο αλλά τελικά βγαίνουν όμορφα και πραγματικά αντικατροπτρίζουν το δημιουργό τους. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για την επίσκεψη!

      Διαγραφή
  8. Τόσο απλό, μα τόσο εντυπωσιακό!!!κανει κ λιγο σαν ψυχοθεραπεία ή μου φαίνεται? Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχοθεραπεία όντως Ζωγραφιά μου αρκεί να μην έχεις νεύρα γιατί τότε σε βλέπω ακόμα χειρότερα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  9. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχεις φτιάξει ή τουλάχιστον εμένα μου αρέσει πολύ! Πράγματι χαράς την υπομονή σου... δεν έχω τόση εγώ χαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωω σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου Χριστίνα μου! Με τιμάς! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει αλλά όντως θέλει υπομονή, ειδικά για να κάνεις περισσότερες λεπτομέρειες στα σχέδια.

      Διαγραφή
  10. Είναι θαυμαστοί οι άνθρωποι που χειρο-ποιούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ευρυτάνα! Με κάνεις πάντα πολύ χαρούμενη με τα σχόλια σου.

      Διαγραφή
  11. Ιδιαίτερο και όμορφο διακοσμητικό Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου θα στο συνιστούσα να το δοκιμάσεις μιας και έχεις πολύ καλό χέρι για ζωγραφική θα φτιάξεις μικρά έργα τέχνης!

      Διαγραφή
  12. Πολύ μου αρέσει Κατερίνα μου!Μπράβο κορίτσι μου!Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξαιρετικά εντυπωσιακό και ως αποτέλεσμα και ως διαδικασία καθώς απαιτεί φοβερή υπομονή! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο πιο μεγάλο να ήταν το ξύλο Μαρία μου και δεν θα το τελείωνα ποτέ! Μου φαίνεται την επόμενη φορά θα επιλέξω κάτι πιο μικρό μήπως και καταφέρω να κάνω σχέδια με περισσότερες λεπτομέρειες!

      Διαγραφή
  14. Πραγματικά εντυπωσιακό το σχέδιο που έκανες και από ότι καταλαβαίνω θέλει απίστευτη υπομονή!! Μπράβο σου που τα κατάφερες να το τελειώσεις γιατί εγώ ακόμα στο πρώτο κύκλο (το μικρό) θα ήμουν και θα γκρίνιαζα.. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα όντως Ελεάνα μου θέλει το χρόνο του αλλά δεν έκανα και τόσες λεπτομέρειες! Ξεκίνα από το μικρό κυκλάκι και θα δεις πως θα έρθει η έμπνευση!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...