Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Εφαρμογές για τη λίστα στο supermarket





Πως σας φαίνεται η ιδέα να κάνουμε τα ψώνια στο supermarket με το κινητό στο χέρι αντί για τη λίστα σε χαρτί; Το Κυριακή στο σπίτι δοκίμασε πολλές (μα πολλές) εφαρμογές για να οργανώσουμε τη λίστα με τα ψώνια μας στο κινητό μας και προτείνει τις 3 που ξεχώρισε!











Out of Milk

Το Out of Milk είναι μια αγαπημένη για πολλούς εφαρμογή για τη λίστα με τα ψώνια, για συσκευές iPhone και Android. Θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως η καλύτερη εφαρμογή λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών της. Μπορούμε να δημιουργήσουμε γρήγορα πολλές λίστες αγορών συνδυάζοντας τα αντικείμενα σε διάφορες κατηγορίες και να έχουμε πρόσβαση εύκολα οπουδήποτε. Υπάρχει επίσης μια λίστα to-do που μπορούμε να βάλουμε πράγματα που έχουμε να κάνουμε και μία λίστα τροφοθήκης που μας λέει τι υπάρχει σήμερα στο ντουλάπι μας και τι όχι. 

Η γνώμη του Κυριακή στο σπίτι: Εύκολη και βολική εφαρμογή που θα ήταν ακόμα καλύτερη αν λειτουργούσε το barcode scanner στην εισαγωγή των πραγμάτων. Έχει βέβαια φωνητική λειτουργία που μπορείς να του τα λες στα Αγγλικά και να τα περνάει. Στη λίστα μπορείς να φτιάξεις και προϊόντα με Ελληνικούς χαρακτήρες χειροκίνητα. Επίσης υπάρχει επιλογή να περνάς το προϊόν που αγόρασες από την shopping list στην pantry list απλά δεν είναι τόσο εύκολο και πρακτικό.

Λήψη: Android | iOS



Listonic

Βελτιώστε την εμπειρία σας με τα ψώνια σας χρησιμοποιώντας τη λίστα για τα ψώνια Listonic για συσκευές iPhone και Android. Η εφαρμογή παρέχει food hacks και έξυπνες συμβουλές για τα ψώνια και τα προϊόντα που θα επιλέξουμε. Μπορούμε να γίνουμε ένας πιο έξυπνος αγοραστής και ένας συνειδητός καταναλωτής χρησιμοποιώντας τις προτάσεις που προσφέρει η εφαρμογή και τη δημιουργία μίας λίστα για κάθε δουλειά. Επίσης αυτή η εφαρμογή μας δείχνει πρώτα όλα τα αγαπημένα μας προϊόντα επιτρέποντάς μας να τα προσθέσουμε γρήγορα.

Η γνώμη του Κυριακή στο σπίτι: Επίσης εύκολη και βολική εφαρμογή με φοβερό προβάδισμα γιατί υποστηρίζει Ελληνικό menu και έχει και τα προϊόντα στα Ελληνικά. Η φωνητική λειτουργία δεν υποστηρίζει Ελληνικά αν και μου έβγαλε τα makaronia. Επίσης υπάρχει επιλογή να αντιγράφεις το προϊόν που αγόρασες από την shopping list σε άλλη λίστα εύκολα.

Λήψη: Android | iOS


Bring!

Το Bring είναι μια από τις συνιστώμενες επιλογές και έχει τιμηθεί ως η καλύτερη εφαρμογή λίστας για ψώνια  από πολλές λίστες εφαρμογών για αγορές. Αυτή η εφαρμογή αγορών επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν έξυπνες αγορές δίνοντας μεγάλη ελευθερία για καλύτερη εμπειρία. Μπορούμε εύκολα να μοιραστούμε τις λίστες αγορών με την οικογένεια και τους φίλους μας και να προσθέσουμε τις φωτογραφίες των προϊόντων στη λίστα για να αγοράσουμε τη σωστή μάρκα.

Η γνώμη του Κυριακή στο σπίτι: Όμορφη εφαρμογή με μεγάλα εικονίδια και φωτογραφίες που όμως δεν είναι πρακτικό όταν κρατάς το κινητό και σπρώχνεις και το καρότσι του super market.

Λήψη: Android | iOS



Όπως θα έχετε ήδη τυχόν καταλάβει στο κινητό μου έμεινε το Listonic! Όχι τόσο για τα Ελληνικά του αλλά για την ευκολία στη χρήση. Είναι πολύ βολικό να κάνεις check τα προϊόντα που αγόρασες, χωρίς αυτά να σβήνονται, ώστε να μπορείς αργότερα να τα κάνεις copy σε μια άλλα λίστα πχ pantry. Οι παραπάνω εφαρμογές έχουν και δυνατότητα να βάλεις τιμές καθώς επίσης και να μοιράζεσαι τη λίστα με sms, e-mail κλπ αλλά σε αυτή την φάση δεν βλέπω να τα χρησιμοποιώ.

Αν δοκιμάσετε κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές στείλτε μου τις ιδέες και τα κόλπα σας. Επίσης αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη που δεν ανάφερα θα χαρώ πολύ να μου πείτε και να τη δοκιμάσω. Τέλος αν σας φαίνεται αστείο να ψωνίζεται στο super market με το κινητό στο χέρι, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση Εκτυπώσιμες λίστες για τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.


Καλή εβδομάδα!

14 σχόλια:

  1. Την σημερον ημέρα ολα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού ως αποτέλεσμα σιγα σιγά να ξεχάσουμε και το γραφικο μας χαρακτήρα...δεν γνώριζα ότι υπάρχει εφαρμογή για λίστα στο super market, ευχαριστούμε για την ενημέρωση προσωπικά προτιμάω το παραδοσιακό τρόπο.
    Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σου κρύβω ότι με προβλημάτισε το θέμα με τον γραφικό μας χαρακτήρα αλλά τόσες φορές που έχω χάσει ή ξεχάσει τη λίστα με τα ψώνια στο σπίτι, σίγουρα θα δοκιμάσω τις εφαρμογές!

      Διαγραφή
  2. Βολικές όλες οι εφαρμογές, αλλά αυτό που με δυσκολεύει- όπως λες και εσύ, Μαρία μου, είναι να σπρώχνω καρότσι και να κρατώ το κινητό- που σίγουρα κινδυνεύει να βρεθεί στο πάτωμα :)
    Οπότε, κρατώ τις παραδοσιακές λίστες στο χαρτί αλλά θα τσεκάρω και την Listonic που προτείνεις, ακόμα και να θα χρειάζεται να αντιγράφω εν τέλει την λίστα, που έχω ήδη δημιουργήσει, από το κινητό στο χαρτί- πριν πάω για ψώνια!

    καλό φθινόπωρο, όμορφο και γαλήνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει και αυτό το νόημα του Αλεξία και θα το κάνω και εγώ αν δεν βολευτώ το κινητό στο χέρι. Σίγουρα το να έχεις την ευκολία της λίστας στο κινητό βολεύει στην οργάνωση και στο να προσθέτεις ή να αφαιρείς προϊόντα και ποσότητες.

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου που έκανες κι έρευνα ανάμεσα στις εφαρμογές. Να πω την αλήθεια, κι εγώ την παραδοσιακή λίστα δεν την αλλάζω με τίποτε, αλλά φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος πλέον εξυπηρετείται μέσω κινητού. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κινητό και οι εφαρμογές για μένα είναι εργαλεία οπότε αν το εργαλείο σου ταιριάζει το χρησιμοποιείς, διαφορετικά επιλέγεις το χαρτί σαν εργαλείο. Προσωπικά επειδή βγάζω πλέον και ηλεκτρονικά το πρόγραμμα με τα γεύματα της εβδομάδας σκέφτηκα ότι ίσως με βολέψει περισσότερο!

      Διαγραφή
  4. Έξυπνες εφαρμογές και δεν τις ήξερα.. Εγώ χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το κινητό μου για σημειώσεις, λίστες, ακόμα και για ολόκληρα άρθρα καμιά φορά αν μου έρθει έμπνευση κάποια στιγμή που δεν βρίσκομαι στον υπολογιστή. Είναι πολύ βολικό γιατί το κινητό το έχεις πάντα μαζί, ενώ πόσες φορές δεν έχεις ξεχάσει το χαρτάκι με τη λίστα για τα ψώνια; Έχει συμβεί σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς εκεί το πήγαινα και εγώ! Να σκεφτείς ότι είχα καταντήσει να βγάζω photo με το κινητό τη λίστα με τα ψώνια για να μην ξεχάσω το χαρτί χαχα! Οπότε σκέφτηκα ότι έπρεπε να βρω εφαρμογή και τελικά παρέχουν και άλλες βολικές λειτουργίες όπως το pantry και το sharing της λίστας.

      Διαγραφή
  5. Τι κάνεις βρε ξενιτεμένο κορίτσι; Πως τα περνάς;;; Λοιπόν εγώ δεν είμαι της τεχνολογίας οπότε στο Σ.Μάρκετ πάω με τεφτέρι και χειρόγραφη λίστα. Σβήνω - γράφω, σβήνω - γράφω.... Φιλιά και καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά Χριστίνα μου! Μπαίνουμε σε σειρά σιγά σιγά! Όσο για τη λίστα είσαι του κλασσικού τεφτεριού αλλά ελπίζω να δοκιμάσεις και κάποια από τις εφαρμογές.

      Διαγραφή
  6. I am going to need one of these Katerina. I am always running around with too many food lists in my bad and cannot find the right one.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος! Αυτήν έχω κι εγώ. έχω δοκιμάσει πολλές και η Listonic μου ταιριάζει καλύτερα κυρίως για το λόγο που τη προτιμάς κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας! Καλά εμείς οι δύο θα ταιριάξουμε πολύ. Πραγματικά αυτή η εφαρμογή μου έχει λύσει τα χέρια.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...