Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

15+1 Συμβουλές για το πώς να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα





Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να περάσετε δίπλα από κάποιον που να μοσχομυρίζει φρεσκοπλυμένα καθαρά ρούχα. Νομίζω ότι η μυρωδιά της καθαριότητας ξεπερνά κάθε άρωμα και αποσμητικό. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τις 15 συν 1 συμβουλές του Κυριακή στο σπίτι για μια ευωδιαστή μπουγάδα. Που κάνουμε το λάθος;









1. Πλένουμε συχνά τα ρούχα μας.  Όσο περισσότερο φοράμε κάτι τόσο περισσότερο μυρίζει. Η συχνότητα που χρειάζεται να πλένουμε κάθε ρούχο εξαρτάται από τον τύπο του και την καθημερινότητα μας. Εννοείται ότι σε άλλη συχνότητα πλένουμε τα εσώρουχά από τα τζιν μας.

2. Δεν αποθηκεύουμε τα φορεμένα ρούχα στον ίδιο χώρο με τα καθαρά. Ιδανικά αερίζουμε στον ήλιο τα φορεμένα ρούχα για να φρεσκαριστούν πριν τα βάλουμε πίσω στην ντουλάπα μας.

3. Δεν βάζουμε νωπά ρούχα στα άπλυτα. Τα αφήνουμε τελείως να στεγνώσουν για να αποφύγουμε τη μούχλα που μπορεί να μεταφερθεί σε όλα τα υπόλοιπα ρούχα στο καλάθι.

4. Χρησιμοποιούμε μοσχομυριστό απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων. Προσοχή στο μαλακτικό, την ποσότητα και σε ποια ρούχα πραγματικά χρειάζεται μιας και η υπερβολική χρήση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για το πλυντήριο μας. 

5. Δεν υπερφορτώνουμε τον κάδο του πλυντηρίου. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να έχουν το απαραίτητο «αέρα» τα ρούχα να κινηθούν και να πλυθούν σωστά.




6. Πλένουμε ξεχωριστά τις πετσέτες από τα ρούχα μας. Εκτός από τη διαφορά στην επιλογή του προγράμματος και το γεγονός ότι δεν πρέπει να βάζουμε μαλακτικό στις πετσέτες, σκεφτείτε να πλένονται μαζί οι κάλτσες μας με την πετσέτα προσώπου μας.

7. Πλένουμε ξεχωριστά τα σεντόνια από τα ρούχα. Επίσης εκτός από τη διαφορά στο πρόγραμμα, τα ρούχα μπερδεύονται τόσο πολύ μέσα στα σεντόνια και τις παπλωματωθήκες με αποτέλεσμα να μην πλένονται καλά. 

8. Αφαιρούμε απ’ ευθείας τα ρούχα από το πλυντήριο μετά το τέλος της πλύσης. Αν τα ρούχα μείνουν βρεγμένα μέσα στο πλυντήριο θα αρχίσει να δημιουργείται μούχλα με όλα τα άσχημα που αυτό συνεπάγεται.

9.  Καθαρίζουμε το πλυντήριο ρούχων. Διαβάστε αναλυτικά το πως θα το κάνετε στην ανάρτηση εδώ.

10. Καθαρίζουμε συχνά τη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου. Διαβάστε αναλυτικά το πως θα το κάνετε στην ανάρτηση εδώ.


11. Αφήνουμε την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή όταν δεν το χρησιμοποιούμε. Άμα την κλείσουμε παγιδεύουμε την υγρασία και επιτρέπουμε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων που προκαλούν άσχημες μυρωδιές.

12. Μαζεύουμε τα ρούχα αμέσως όταν είναι τελείως στεγνά. Αν χρησιμοποιείται στεγνωτήριο αφήστε τα λίγο έξω μέχρι να φύγουν τελείως και οι τελευταίοι υδρατμοί.

13. Καθαρίζουμε και συντηρούμε σωστά το στεγνωτήριο. Ειδικά τα χνούδια καλό είναι να τα μαζεύουμε μετά από κάθε κύκλο.

14. Σιδερώνουμε το συντομότερο δυνατό και αποθηκεύουμε. Η γνωστή καρέκλα με τα ασιδέρωτα δε βοηθάει στο να διατηρηθούν τα ρούχα μας φρέσκα και μοσχομυριστά.

15. Τοποθετούμε αρωματικά σακουλάκια στη ντουλάπα  και τα συρτάρια μας. Διαβάστε πως θα φτιάξετε τα δικά σας στην ανάρτηση εδώ.


+1. Κρατάμε το σπίτι μας καθαρό. Τα ρούχα μπορούν να απορροφήσουν μυρωδιές για αυτό διαβάζουμε 7 τρόπους για να νικήσουμε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι μας στην ανάρτηση εδώ.


Τέλος μην ξεχνάτε ότι συνηθίζουμε εύκολα στις μυρωδιές, δυσάρεστες και ευχάριστες. Έτσι πριν σας πιάσει πανικός και αλλάζετε τα μαλακτικά και τα απορρυπαντικά σαν τα πουκάμισα, αναρωτηθείτε... Μήπως απλά έχετε συνηθίσει τη φρεσκάδα των ρούχων σας; Σκεφτείτε το κλασικό παράδειγμα με την αλλαγή του αρώματος μας που μας μυρίζει συνέχεια το καινούργιο! Εσείς τι κόλπα έχετε για το πλύσιμο των ρούχων στο σπιτικό σας;


Καλή εβδομάδα!

9 σχόλια:

  1. Τι μας εκανες τώρα! Έχω να διαβάσω ενα σωρο αναρτήσεις τωρα με τις παραπομπές σου... Κι αυτό επειδή βρισκω την ανάρτηση αυτή πολύ ενδιαφέρουσα, καθότι λιγάκι υπερβολική με τη καθαριότητα. Σε ευχαριστώ πολύ !!! Υπεροχη κι εξυπνη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να τα μαζέψω όλα τα σχετικά για να έχετε όλες τις πληροφορίες έτοιμες Ειρήνη. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκεις το θέμα ενδιαφέρον γιατί και εμένα με βασάνιζε καιρό!

      Διαγραφή
  2. Είναι απωθημένο μου τα μοσχομυριστά ρούχα. Ακολουθώ όλα όσα γράφεις και έχω καταλήξει σε ένα μαλακτικό που δεν χάνει με τίποτα την μυρωδιά του. Χρησιμότατη ανάρτηση Κατερίνα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι απόλαυση το φρεσκοπλυμένο, καθαρό ρούχο. Όλα τελικά παίζουν το ρόλο τους Χριστίνα μου όπως το λες. Από το καθαρό πλυντήριο, το σωστό άπλωμα μέχρι και το μυρωδάτο μαλακτικό που μας ταιριάζει!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσουν τα ρούχα που μοσχοβολάνε και προσπαθώ όλα όσα γράφεις.
    Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Κατερίνα μου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ρένα μου. Τα καθαρά μοσχομυριστά ρούχα κερδίζουν και τα πιο ακριβά αρώματα είναι η αλήθεια!

      Διαγραφή
  4. Και εμένα μου αρέσει η μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου και ακολουθώ τις πολύ ωραίες συμβουλές σου Κατερίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ για τα tips. Μπορείς να μας πεις τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείς? Ποια είναι τα καλύτερα? Εχω και lenor unstoppables αλλά και πάλι δεν κρατάνε την μυρωδιά οπώς σε άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω χρησιμοποιήσει άπειρα μαλακτικά αλλά μόνο με κάνα δυο είμαι ευχαριστημένη. Όταν στεγνώνουν δεν κρατάνε το άρωμα παρόλο που βάζω μπόλικη ποσότητα. Και μάλιστα τα καλύτερα επώνυμα. Το έχει και κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα η μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ; Ξέρω από άλλους ότι βάζουν ακόμα και λίγη ποσότητα μαλακτικού και μοσχοβολανε. Σε μένα γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...