Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Μακαρονάδα με πέστο καρότου






Σήμερα σας έχω μία πανεύκολη αλλά ιδιαίτερη συνταγή. Θα μαγειρέψουμε παρέα μακαρονάδα με κρεμώδες, γλυκό αλλά και ταυτόχρονα πικάντικο πέστο καρότου. Ελάτε να δούμε πόσο εύκολα μπορείτε να έχετε το φαγητό αυτό στο πιάτο σας.









Υλικά:
3 μεγάλα καρότα
1/4 κούπας κουκουνάρι
1/3 κούπας παρμεζάνα και λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κγ τζίντζερ σκόνη
1/4 κγ πιπέρι
1 κγ αλάτι
ζυμαρικά σπαγγέτι
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα


Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα χρειαστεί να λερώσουμε μόνο μία κατσαρόλα και ένα multi (πολυκόφτη). Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ταυτόχρονα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το πέστο ψιλοκόβοντας στο multi αρχικά τα καρότα με το σκόρδο.


Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα κουκουνάρια μαζί με τα μπαχαρικά. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να έχουμε αυτή την υπέροχη κρεμώδη υφή. 



Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αλάτι ή/και πιπέρι και το πέστο καρότου είναι έτοιμο να συναντήσει τα ζυμαρικά.


Ανακατεύουμε απευθείας στην κατσαρόλα και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με έξτρα παρμεζάνα τριμμένη ή σε κομμάτια και μερικά φύλα μαϊντανού και απολαμβάνουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή.


Τι λέτε σας κίνησα την περιέργεια να δοκιμάσετε αυτό το περίεργο και ιδιαίτερο πέστο καρότου; Μπορείτε να βρείτε την αρχική συνταγή εδώ.


Καλή εβδομάδα!

3 σχόλια:

  1. Νόστιμη και προτοτυπη φαίνεται η μακαρονάδα σου,κάποια στιγμη θα την φτιάξω ευχαριστούμε που μοιραστηκες μαζί μας την συνταγή!!!!
    Καλως σας βρήκα!!! Καλο φθινόπωρο!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία συνταγή είναι αυτή! Η μακαρονάδα σου Κατερίνα μου φαίνεται πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...