Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Οργάνωση συρταριών κουζίνας με απλά βήματα





Πόσες φορές ανοίγετε ένα συρτάρι της κουζίνας και δεν μπορείτε να βρείτε την κουτάλα που ακριβώς θέλετε; Και όλο αυτό ενώ έχετε ένα χέρι ελεύθερο και το φαγητό στο μάτι της κουζίνας; Πόσες φορές ανοίγετε να πάρετε ένα κουτάλι και μετράτε τα ψίχουλα που έχει μέσα το συρτάρι; Ελάτε σήμερα λοιπόν να καθαρίσουμε και να ταχτοποιήσουμε τα συρτάρια της κουζίνας μας.








Αν είστε από τις τυχερές που η κουζίνα σας έχει 15 συρτάρια τότε οπλιστείτε με υπομονή γιατί έχετε αρκετή δουλίτσα μπροστά σας. Αν είστε σαν και εμένα που έχετε μόνο 3 συρτάρια τότε έχετε λιγότερη δουλειά αλλά είναι πιο πιθανό τα συρτάρια σας να είναι σε χειρότερη κατάσταση.

1. Ξεκινήστε με τα εύκολα συρτάρια
Ανοίξτε ένα-ένα τα συρτάρια σας και κοιτάξτε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Αν κάποιο είναι αρκετά αξιοπρεπές ξεκινήστε από αυτό και στη συνέχεια προχωρήστε στα πιο δύσκολα.


2. Γεμάτα συρτάρια σε χαοτική κατάσταση
Καθώς προχωράτε από τα πιο εύκολα στα πιο δύσκολα βολεύει πολύ να βγάζετε κάθε συρτάρι και να το ακουμπάτε στον πάγκο της κουζίνας. Έτσι θα γλυτώσετε το συνεχόμενο σκύψιμο και θα προστατέψετε την μέση σας.

3. Ξεκαθάρισμα
Βγάλτε όλα τα περιεχόμενα του συρταριού εκτός και αναθεωρήστε το περιεχόμενο. Όλα τα φθαρμένα αντικείμενα πρέπει να πεταχτούν και αυτά που δεν χρησιμοποιείται καθόλου (ή πολύ σπάνια) καλό θα ήταν να τα βάλετε ξεχωριστά σε ένα μέρος για να τα χαρίσετε. 



4. Καθάρισμα
Τινάξτε το συρτάρι ανάποδα για να φύγουν όλα τα ψίχουλα και καθαρίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του συρταριού με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης ή λίγο ξύδι αραιωμένο σε νερό (ανάλογα με το υλικό). Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις γωνίες και τις σχισμές. Πλύνετε επίσης τα διαχωριστικά ή τις θήκες (πχ για μαχαιροπίρουνα) που έχετε σε κάθε συρτάρι και όλα τα κουτάκια οργάνωσης. Αν κάτι άλλο από το περιεχόμενο του συρταριού είναι επίσης λερωμένο, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Στεγνώστε καλά πριν συνεχίσετε.

 5. Βάλτε τα πράγματα στη θέση τους με τάξη
Αφού πάρετε μερικές αποφάσεις για το τι τελικά πρέπει να ανήκει ή όχι σε κάθε συρτάρι, ήρθε η ώρα να βάλετε τα πράγματα πίσω στη θέση τους. Ένα tip που βοηθάει πολύ είναι να ομαδοποιήσετε και να κατηγοριοποιήσετε τα αντικείμενα πάνω στον πάγκο σας πριν καν μπουν στο συρτάρι. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα διαχωριστικά, θήκες, κουτάκια κλπ. για να οργανώσετε τον χώρο και μετά τοποθετήστε το περιεχόμενο.


Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εξαρτάται πραγματικά από τα πόσα συρτάρια έχει η κουζίνα σας. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και παίρνοντας σχετικά γρήγορες αποφάσεις για το περιεχόμενο κάθε συρταριού θα τελειώσετε πριν καν το καταλάβετε. Την πρώτη φορά ίσως σας βοηθήσει να έχετε ένα κουτί ή καλαθάκι δίπλα σας για να βάζετε τα πράγματα που δεν είσαστε σίγουρες αν θα πετάξετε, χαρίσετε ή αν μπορείτε να βρείτε κάπου αλλού χώρο να τα βάλετε.

Αν σας περίσσεψε χρόνος και έχετε ακόμα ενέργεια μπορείτε να ασχοληθείτε με την τροφοθήκη σας.


Καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλη εβδομαδα Κατερινα μου!
    Όλο τα τακτοποιώ και ολο είναι ανακατεμενα χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο θέμα άνοιξες Κατερίνα! Κάθε τρεις μήνες αυτή τη δουλειά κάνω. Κάθε φορά κάτι πετάω ή δίνω. Τη τελευταία φορά, πριν ένα μήνα, έδωσα πολλά. Προσπαθώ να μην αγοράζω περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερινάκι κάθε μέρα λέω να το κάνω και κάθε μέρα το αναβάλλω τώρα που είδα τα συρτάρια σου το πήρα απόφαση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!!! Πολύ βοηθητικές οι συμβουλές σου Κατερίνα! Κάτι ανάλογο προσπαθώ να κάνω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα...Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Κατερίνα μου.
    Αυτό το έχουν αναλάβει οι εγγονές μου😂😂😂😂😂😂😂
    Δεν υπάρχει τίποτα στη θέση του.
    Όσες φορές και να τα διορθώσω, άλλες τόσες θα τα χαλάσουν.
    Δεν πειράζει, με κρατάνε σε εγρήγορση.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, για μένα είναι αυτή η ανάρτηση Κατερίνα μου που στα συρτάρια μου αρχίζει να επικρατεί ένα χάος. Θα βάλω σε εφαρμογή τις συμβουλές σου άμεσα. Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...