Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Καθαρίζοντας το σίδερο




Το σιδέρωμα είναι ένα μεγάλο και βαρετό κεφάλαιο. Σήμερα λοιπόν ψάχνοντας στο μυαλό μου δικαιολογίες για να το αποφύγω αποφάσισα να καθαρίσω το σίδερο!











Ναι ναι ξέρω είναι χάλια και θα έπρεπε να ντρέπομαι!


Αφού λοιπόν έκανα την έρευνα μου στο internet και διάβασα πολλά, αποφάσισα να το καθαρίσω με ξύδι.


Έβρεξα μία παλιά πετσέτα της κουζίνα μας ξύδι...


... και ακούμπησα επάνω το σίδερο για να μουλιάσει...


... και έβαλα το χρονόμετρο μου στα 10 λεπτά...


... αφού πέρασε ο χρόνος περίμενα σκουπίζοντας το με την ίδια πετσέτα να γίνει το θαύμα.



Αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι τόσο απλό και εύκολο και χρειάστηκε αρκετό τρίψιμο!! Προσοχή με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού για να μην το χαράξουμε!


Αφού λοιπόν καθάρισε η πλάκα παρατήρησα ότι το ξύδι είχε μπει και μέσα στις οπές από όπου τσούλαγε ένα αγνώστου ταυτότητας καφέ (!) υγρό (προφανώς ξύδι με άλατα από το εσωτερικό)


Εννοείται ότι δεν θέλουμε αυτό το υγρό να φτάσει στα καθαρά μας ρούχα, οπότε έβαλα το σίδερο μπροστά και άρχισα να σιδερώνω την πετσέτα μου μέχρι να καθαρίσει το σίδερο, ρίχνοντας μπόλικο ατμό!


Όταν τελείωσα και με αυτό το στάδιο και άρχισε να κρυώνει το σίδερο, παρατήρησα ορισμένα άλατα να έχουν κλείσει κάποιες από τις οπές (τελειωμό δεν έχουμε!)


Πήρα μια οδοντογλυφίδα και άρχισα να καθαρίζω τις οπές (Προσοχή το σίδερο να είναι εκτός ρεύματος!)


και επιτέλους τελείωσα! Δυστυχώς όμως ήρθε η ώρα να σιδερώσω... ή ... να πιάσω εκείνες τις τέλειες μπογιές που προμηθεύτηκα χτες από την επίσκεψη μου στην 3η Χειροτέχνικα;


Καλή εβδομάδα!

11 σχόλια:

  1. Ωραίο το blog σου, χαίρομαι που το ανακάλυψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συμβουλές μου Δώρα!
      Τρέχω και εγώ να ανακαλύψω τις ιδέες σου!

      Διαγραφή
  3. Τωρα που το σκεφτομαι, αν ριξουμε κ μεσα λιγο ξυδακι μαζι με νερο κ παταμε το κουμπι του ατμου, λες να καθαρισει καλυτερα; Ετσι κανω συνηθως την καφετιερα, την αφηνω να τρεξει 2-3 φορες με ξυδι!

    Θελω να σε κανω follow αλλα δε βλεπω το gfc gadget κ δυστυχως ο blogger δε μ'αφηνει να σε προσθεσω "χειρωνακτικα" γιατι εχω ξεπερασει τα 300 blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως αν έχει πολλά άλατα μπορούμε να βάλουμε και ξύδι μέσα μαζί με νερό, αρκεί να αδειάσουμε με τον ατμό όλο το περιεχόμενο 2-3 φορές ώστε να μην μυρίσουν τα ρούχα!
      Για να με ακολουθήσεις μπορείς και μέσω Google+, Facebook, Pintrest ή και μέσω e-mail όπως μπορείς να δεις πάνω δεξιά στη σελίδα.
      Χάρηκα για τη γνωριμία!!

      Διαγραφή
    2. Εβαλα ξυδι μεσα στο σιδερο (στιρελλα) και εβγαζε κατι περιεργο απο τις τρυπες οταν το πατουσα για να βγαζει ατμο. Οταν κρυωνε λιγο αυτο ηταν σαν καραμελα γλυκο. Φυσικα το σιδερο δεν μπορουσε να δουλεψει. Πηγα στην αντιπροσωπεια καιμου ειπαν ΠΟΤΕ ΞΥΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΔΕΡΟ διοτι τωρα μεσα στα ξυδια βαζουν ζαχαρη. Ουτε στα αυτοκινητα.

      Διαγραφή
  4. Κάπως έτσι είναι και το δικό μου σιδερο οποτε θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα τράβηξα κι εγώ με το σίδερο Κατερίνα μου! Έβαλα νερό και ξύδι μέσα στο σίδερο και ξέρναγε κι εγώ δεν ξέρω για πόση ώρα! Άξιζε όμως τον κόπο!
    Όσο για την ερώτηση, θέλει και ρώτημα;;; Φυσικά τις μπογιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπογιές και πάλι μπογιές Δήμητρα!!
      Μεγάλο βάσανο το σίδερο! Εκτός αν έχει μόνο σεντονάκια χιχι!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...