Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Διακοσμώντας κολοκύθες για το Halloween





Κάτι με τράβαγε πάντα στο Halloween! Λίγο οι περίεργοι χαρακτήρες του Tim Burton, λίγο η spooky πλευρά του Τζακ και φυσικά  οι κατασκευές με τις κολοκύθες! Φέτος λοιπόν σήμερα για πρώτη φορά βούτηξα τα χέρια μου (και τα εργαλεία μου) στην πορτοκαλί σάρκα μίας αντισυμβατικής (με τα Αμερικάνικα έθιμα) βουτυράτης κολοκύθας (Butternut Squash)!








Εδώ οι δύο περήφανες μικρές κολοκύθες μου έτοιμες για σκάλισμα!


Με πολύ κόπο και τρεμάμενο χέρι (για να μην τη διαλύσω) έβγαλα όσο κατάφερα τη σάρκα της κολοκύθας (την οποία κάτι θα μαγειρέψω που θα μου πάει).


Με το πριονωτό εργαλείο μου κατάφερα και άνοιξα τρυπούλες για μάτια, μύτη και στόμα. Έτσι τυχαία χωρίς κανένα σχέδιο ο κύριος κολοκύθας εμφανίστηκε πολύ τσαντισμένος μπορώ να πω!


Για τη δεύτερη κολοκύθα δεν πήρα το ρίσκο να την ανοίξω αλλά επέλεξα να τη βάψω λευκή με ένα σφουγγαράκι για να μην κρύψω τελείως το αχνό πορτοκαλί της χρώμα.


Αφού στέγνωσε το λευκό χρώμα την έβαψα με μαύρο μαρκαδόρο και εμφανίστηκε στην παρέα και ο κύριος κολοκύθας-Φάντασμας! Ο οποίος αντί να είναι τρομακτικός είναι μάλλον τρομαγμένος!


Ο τσαντισμένος κολοκύθας μόλις τον είδε γέλασε και του έβγαλε απλά τη γλώσσα (με ένα καφετί ύφασμα στο κατάλληλο σχήμα).



Τώρα τους έχω εδώ παρέα στο τραπέζι διακοσμημένους για χάρη του αυριανού Halloween και θα δω την ταινία μου με την κατάλληλη παρέα!

Αν σας αρέσει το Halloween διαβάστε και την ανάρτηση Ιστός αράχνης από μία κρεμάστρα και Κολοκύθα για το Halloween και για φάγωμα!


Καλή εβδομάδα!

24 σχόλια:

  1. Εκτός του ότι οι κολοκύθες μεταμορφώνουν ωραία τον χώρο,γινονται και νόστιμες πίτες... Κατερίνα μου.Ευτυχως τα καταφέρες στο άνοιγμα τους γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Άσε κάνει μια πίτα στριφτή ο μπαμπάς μου άλλο πράγμα! Να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

      Διαγραφή
  2. Ωραίες τις έκανες Κατερίνα τις κολοκύθες. Είναι και μικρούλες και βγήκαν πολύ γλυκούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παίδεψαν πολύ που ήταν μικρές Ελευθερία μου για να μην τις διαλύσω στο άνοιγμα αλλά χαλάλι τους! Για πρώτη φορά είχε πολύ πλάκα η διαδικασία!

      Διαγραφή
  3. ...στην τρύπια θα μπορούσες , από κάτω να βάλεις και να ανάψεις ένα κερί ( ρεσώ) θα φωτιζόταν οι τρύπες και θα έδεινε μια χάρη το βράδυ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα τη Δευτέρα ως μέρα Halloween! Ευχαριστώ πολύ μπαμπά μου για το πρώτο γραπτό σχόλιο σου σε ανάρτηση του Κυριακή στο σπίτι! Με συγκινείς!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν οι κολοκύθες σου, γιατι εχουν χαρακτήρα! Ειδικά ο Κυριος τσαντισμένος Κολοκυθάς αστέρι! Καλη εβδομάδα 🎃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ο άτιμος έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας εδώ στο σπίτι αλλά είναι άκακος ο γλυκός μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Λαμπρινή μου!

      Διαγραφή
  5. Χαχα πρώτη μούρη οι κολοκύθες Κατερίνα!Να μπορούσες να τις φωτίσεις με κεράκια και θα έκανες ατμόσφαιρα εντελώς halloween!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα ένα στον κύριο τσαντισμένο και τσαντίστηκε ακόμα περισσότερο χαχα!

      Διαγραφή
  6. Ψηφίζω τη κολοκύθα φάντασμα δεν είμαι πολύ του άγριου.. χαχαχα Τελικά νομίζω ότι οι μεγάλοι το διασκεδάζουμε περισσότερο αυτό το Halloween! :D
    Η αδερφή μου κάνει σούπα με butternut squash και από ότι μου εχει πει είναι τέλεια, θα σου πω μόνο οτι της βάζει κρέμα γάλακτος για να την σερβίρει!! Καλή εβδομάδα Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Ελένα η σούπα είναι ότι πρέπει για την εποχή! Δεν ανεβάζεις τη συνταγή στο blog να τη δοκιμάσουμε!

      Διαγραφή
  7. Love it Katerina, especially the one with his tongue sticking out. Lol, he's so funny ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Happy Halloween Katerina. I love the one with the tongue sticking out. You have to meet my daughter. She is also a huge Tim Burton fan and watches Jack every single year!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσουν και οι δύο!!! Ακόμη και ο τσαντισμένος είναι τόσο χαριτωμένος!!! Και του χρόνου Κατερίνα μου, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Πραγματικά κάθε άλλο παρά spooky είναι και οι δύο!

      Διαγραφή
  10. Απίθανος ο κολοκύθας φάντασμα και ο τσαντισμένος Κατερίνα μου! Είναι τόσο χαριτωμένοι, ειδικά η γλώσσα έξω, φανταστική ιδέα! Και του χρόνου ! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου να είμαστε καλά Θάλεια μου! Να φανταστείς ο κολοκύθας φάντασμα έχει αντέξει τόσο που ακόμα τον έχω στη διακόσμηση μου χιχι!

      Διαγραφή
  11. Ωωωω φιλενάδα εξαιρετικές! Φέτος ενώ έλεγα θα πάρω να φτιάξω καμιά κολοκύθα παρέμεινα στο να τις χαζεύω μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα έφτιαξες τόσο όμορφες συνταγές και όχι μόνο! Η κολοκύθα είναι πολύ παίδεμα στο σκάλισμα! Φέτος την έκανα ψητή στο φούρνο χαχα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...