Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Μαγειρεύοντας Ριζότο κολοκύθι [Guest post by Polka Dots Lady]







Σήμερα έχουμε καλεσμένους! Στο Κυριακή στο σπίτι έρχεται η Λαμπρινή του υπέροχου blog Polka Dots Lady και μας φέρνει λαχταριστή συνταγή για Ριζότο κολοκύθι! Για πάμε να διαβάσουμε τι έχει να μας πει!










Όταν έλαβα την πρόσκληση από την Κατερίνα να γράψω ένα guest post για το Κυριακή στο σπίτι, χάρηκα πάρα πολύ! Την Κατερίνα, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά, όμως την εκτιμώ βαθύτατα και αισθάνομαι σαν να τη γνωρίζω χρόνια. Έχουμε θεωρώ πολλά κοινά όπως την αγάπη για την μαγειρική, την οργάνωση, το bullet journal και το blogging.


Συνταγή θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας και μάλιστα μια συνταγή που κάνω κάθε καλοκαίρι και σχεδόν την έχω σκαρφιστεί μόνη μου και βγαίνει πάντα πεντανόστιμη. Κάθε καλοκαίρι λοιπόν, μου φέρνουν διάφορα ζαρζαβατικά φίλοι και γνωστοί που έχουν κήπους και προσπαθώ να βρω ιδέες για να τα αξιοποιήσω. Επειδή πάντα τα κολοκύθια υπάρχουν σε αφθονία, αφού τα κάνουμε μπριάμ, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθόπιτα, μου αρέσει πάρα πολύ να τα φτιάχνω και ριζότο.

Για το πιο εύκολο και γρήγορο ριζότο κολοκυθιού θα χρειαστείτε:


Υλικά:

2-3 κουτ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κολοκύθια
1 κόκκινη πιπεριά
3-4 ντοματίνια
250 γραμ. ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)
1/2 κύβο λαχανικών
1 λίτρο νερό
2 κουτ.σ βούτυρο
τριμμένη παρμεζάνα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγα φύλλα δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα κουρκουμά


Εκτέλεση:

Στο ξύλο κοπής ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μικρά κυβάκια κόβω την πιπεριά και τα κολοκύθια. Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει στη φωτιά και προσθέτω το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνω. Επίσης προσθέτω τη ζάχαρη και αφήνω να καραμελώσουν ελαφρώς. 

Προσθέτω την πιπεριά και αφήνω να μαραθεί ελαφρώς και τέλος προσθέτω το κολοκύθι. Τα αφήνω λίγο να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα να πιάσουν, προσθέτω τα ντοματίνια και το μετά από λίγο το ρύζι. Ανακατεύω συνεχώς για να θωρακίσω το άμυλο στον κόκκο του ρυζιού. 



Προσθέτω τον κύβο, και διαδοχικά το νερό, δηλαδή βάζω λίγο νερό και μόλις το πιει προσθέτω και άλλο λίγο, μέχρι να σωθεί όλο το νερό και να έχει χυλώσει καλά το ριζότο. Σε αυτή τη φάση προσθέτω αν θέλω και τα μπαχαρικά. Ο κουρκουμάς του έδωσε αυτό το καταπληκτικό υποκίτρινο χρώμα.

Μόλις βάλω την τελευταία δόση νερό, προσθέτω χοντροκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και τα περνάω μια βόλτα. Κλείνω το μάτι, ρίχνω το βούτυρο για να γυαλίσει και την παρμεζάνα. 
Σερβίρετε ζεστό.


Τιπ:
Βάζουμε το μάτι στο δυνατό. Χαμηλώνουμε στο μεσαίο όταν προσθέσουμε το νερό. 
Τα υλικά αυτά βγάζουν περίπου τέσσερις μερίδες.
Καλή επιτυχία σε όσους μαγειρέψουν το ριζότο με κολοκύθι!



Υ.Γ: Κατερίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Να έχουμε ένα υπέροχο, γευστικό και ξεκούραστο καλοκαίρι. 


Έχω ήδη αγοράσει τα υλικά μου και είμαι έτοιμη να μπω στην κουζίνα να φτιάξω το πεντανόστιμο ριζότο της Λαμπρινής για το Κυριακάτικο τραπέζι μας! Η επιτυχία πιστεύω ότι είναι δεδομένη!

Τη Λαμπρινή και όλες τις προτάσεις της για οργάνωση σπιτιού, ταξίδια, εκδηλώσεις και οικογενειακή ζωή, θα τα βρείτε στα παρακάτω:
Facebook: Polka Dots Lady
Pinterest: Polka Dots Lady
Instagram: Polka Dots Lady


Καλή εβδομάδα!

22 σχόλια:

  1. Φαίνεται πεντανόστιμο
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι είναι Μαρία Έλενα και αρκετά εύκολο φαγάκι! Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερίνα μου! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ελπίζω να σου άρεσε το αποτέλεσμα! ;)Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Λαμπρινή μου για την άψογη συνεργασία! Η ιδέα σου για το ριζότο ήταν ότι πρέπει μιας και είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα!

      Διαγραφή
  3. Τι υπέροχη συνταγή!!! Καλό μήνα, Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε Μία μου! Θα την ευχαριστηθείς πολύ!

      Διαγραφή
  4. Λατρεμένο φαγητάκι για Καλοκαιράκι! τέλεια! χιλια ευχαριστουμε για τη συνταγη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ζηνά μου! Αν τσιμπήσεις και λίγο παραπάνω το μπούκοβο είναι ότι πρέπει για μια παγωμένη μπυρίτσα!

      Διαγραφή
  5. It looks delicious Katerina and just the perfect summertime meal when we have all these veggies in our gardens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπάμε κολοκύθια (και όλα τα ζαρζαβατικά!). Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή με μία μικρή(;) αλλαγή, θα βάλω καστανό ρύζι!
    Ευχαριστούμε Κατερίνα, εσένα και την φιλοξενούμενη σου!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το καστανό ρύζι πολύ με δυσκολεύει! Τελευταία φορά μάλιστα θυμήθηκα να το μουλιάσω αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι τα κατάφερα σωστά! Αν έχεις κανένα extra tip Αλεξάνδρα μου αφού δοκιμάσεις τη συνταγή θα σου είμαι ευγνώμων!

      Διαγραφή
  7. Ένα υπέροχο πιάτο που γίνεται γρήγορα και φυσικά είναι πεντανόστιμο.Αγαπαμε τα κολοκυθάκια με τις ωραίες και γευστικές συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ δεν είχα σκεφτεί κολοκυθάκια σε ριζότο Μαρία μου αλλά μετά τη γευστική πρόταση της Λαμπρινής έγινε από τα αγαπημένα μας πιάτα!

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για την συνταγή Κατερινάκι!Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή! Στα υπ' όψιν λοιπόν, ευχαριστούμε Κατερίνα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Χριστίνα μου! Και με μόνο ένα τηγάνι να πλύνεις μετά! Ότι πρέπει!

      Διαγραφή
  10. αυτή η συνταγή θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως μιας και τα κολοκυθάκια του μπαμπά μου ήδη φύτρωσαν στον κήπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια από τα ίδια και εμείς Λίτσα μου! Κόβω τα μικρούλικα για σαλάτα και τα μεγάλα τα κρατάω για το ριζότο!

      Διαγραφή
  11. ΑΑΑα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και άκρως θρεπτική! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ωραία ιδέα και νόστιμη για τα κολοκυθάκια που τώρα είναι στην καλύτερη εποχή τους Μαρία μου!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...