Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ταχτοποιούμε το εσωτερικό της τσάντας μας σε 7 βήματα






Πόσες φορές χάνουμε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας πράγματα στην τσάντα μας; Πόσο συχνά σας τυχαίνει να θέλετε γρήγορα τα κλειδιά σας για να μπείτε στο σπίτι και να πιάνετε τυχαία σημειώματα, αποδείξεις ή ακόμα και ένα ξεχασμένο κραγιόν; Πάμε να δούμε λοιπόν μαζί τα 7 βήματα που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε το εσωτερικό της τσάντας μας.







1. Αδειάζουμε.Ξεκινάμε βγάζοντας όλα τα πράγματα έξω από τη τσάντα και τινάζοντας καλά όλα τα ψίχουλα ή σκόνες που μπορεί να έχουν μαζευτεί στο εσωτερικό. Δώστε extra προσοχή σε μικρά τσεπάκια με φερμουάρ ή κουμπάκια.

2. Καθαρίζουμε. Συνήθως ένα ελαφρά νωπό πανάκι κάνει τη διαφορά αλλά μερικές τσάντες μπαίνουν και στο πλυντήριο και γίνονται σαν καινούργιες. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα τον κατασκευαστή και φροντίστε σωστά την τσάντα σας ανάλογα με το υλικό κατασκευής της.


3. Χωρίζουμε τα πράγματα σε κατηγορίες. Η καθεμία μας είναι διαφορετική και έχει άλλες ανάγκες οπότε απλά προσπαθήστε να τοποθετήσετε μαζί παρόμοια αντικείμενα (ή αντικείμενα με παρόμοιες χρήσεις). Για παράδειγμα μερικές κλασσικές κατηγορίες είναι:
  • Πορτοφόλι, χρήματα και πιστωτικές κάρτες
  • Ηλεκτρονικά (κινητό, tablet κλπ)
  • Μακιγιάζ
  • Προϊόντα γυναικείας φροντίδας
  • Φάρμακα
  • Χαρτιά


4. Ελέγχουμε τα αντικείμενα. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα αντικείμενά σας. Τα χρησιμοποιείτε πραγματικά; Είναι σημαντικά (όπως τα προϊόντα γυναικείας φροντίδας ή τα φάρμακα; Για παράδειγμα καλό θα ήταν να περιορίστε μόνο ένα κραγιόν και μια σκιά ματιών. Εξάλλου αυτά μπορεί να αλλάζουν και να ανανεώνονται συχνά.


5. Χρησιμοποιούμε μικρότερα τσαντάκια. Η κάθε μία από της παραπάνω κατηγορίες μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα μικρό τσαντάκι το οποίο θα ξεχωρίζει και θα είναι εύκολο να το βρείτε. Μάλιστα υπάρχουν και ειδικές τσάντες οργάνωσης με διάφορες θήκες που εύκολα μπορούν να μεταφέρονται από τσάντα σε τσάντα όταν αλλάζετε (αρκεί να χρησιμοποιείται παρόμοιά μεγέθη).  Προτιμήστε travel συσκευασίες στα προϊόντα που έχετε μαζί σας ώστε να κερδίσετε χώρο και βάρος. Επίσης ένα καλό κόλπο είναι να αυτά τα έτοιμα τσανάκια καλλυντικών για πτήσεις με αεροπλάνο που έχουν μικρά βαζάκια και μπουκαλάκια για να βάλετε τα αγαπημένα σας προϊόντα. Αγαπημένο μου επίσης κόλπο είναι οι υφασμάτινες θήκες για τα σάντουιτς που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αν παίρνετε μαζί σας το μεσημεριανό σας στην τσάντα. Είναι και οικολογικές μιας και πλένονται και φυσικά δεν δε γεμίζει η τσάντα σας ψίχουλα.

6. Ταχτοποιούμε τα τσαντάκια στην τσάντα. Εδώ τα πράγματα είναι απλά και εύκολα. Βάλτε τα πράγματα πίσω με σειρά από αυτά που χρησιμοποιείται πιο αραιά σε αυτά που χρησιμοποιείται συνέχεια. Έτσι το πορτοφόλι σας θα έρθει πάνω πάνω!



7. Επανάληψη. Μην ξεχνάτε κάθε βράδυ να κάνετε ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα βγάζοντας και ταχτοποιώντας σκουπιδάκια, χαρτάκια, αποδείξεις και διάφορα άλλα που μαζεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πραγματικά αξίζει να αφιερώνετε πέντε λεπτάκια προκειμένου να βάλετε μία τάξη και να ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Την επόμενη φορά που θα χρόνο διαβάστε και την ανάρτηση Οργανώνοντας τις τσάντες μας που θα σας βοηθήσει στην ταχτοποίηση και τη φύλαξη της συλλογής σας.

Αλήθεια ποιο είναι το πιο περίεργο αντικείμενο που βρήκατε στην τσάντα σας;


Καλή εβδομάδα!

8 σχόλια:

  1. Διάβασα με προσοχή τα τιπς σου και θα τα εφαρμόσω. Πάντα είναι πρόβλημα η τσάντα, αν και φαίνεται το πιο απλό πράγμα. Ευχαριστούμε πολύ! Τώρα για το πιο παράξενο πραγμα... Νομίζω τα πάντα μπορείς να βρεις μέσα σε μια τσάντα. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν Κατερίνα, εγώ είμαι της μικρής τσάντας οπότε κουβαλάω κάθε φορά μόνο τα βασικά. Η αδερφή όμως ακολουθεί το σύστημά σου και πολλές φορές χρησιμοποιεί τα τσαντάκια και τα νεσεσέρ που της ράβω για να οργανώνει την τσάντα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσες τσάντες κι αν ράψω, όσες τσεπουλες κι αν προσθέσω, εγώ θα ψάχνω τα κλειδιά μου ανάμεσα σε άχρηστα κι αχρείαστα αντικείμενα.
    Τώρα που μαζεύω τις καλοκαιρινές τσάντες και τις καθαρίζω, βλέπω τί κουβαλάω 😂😂😂😂
    Το πιο περίεργο που βρήκα στη τσάντα μου;
    Έχω προσθέσει ένα πολύ λεπτό κι ελαφρύ αδιάβροχο γιατί οι ομπρέλες είναι πιο βαριές!
    Είναι σίγουρη όμως πως όταν το χρειαστώ, θε έχω αλλάξει τσάντα 🤣🤣🤣
    Ευχαριστούμε για τις συμβουλές, θα δω τί μπορώ να κάνω με την περίπτωσή μου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Κατερινα μου!
    Πολύ χρησιμη αναρτηση γιατι ολες καταληγουμε να ψαχνουμε κατι, αρκετα λεπτα μεχρι να το βρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αντρας μου λεει για την τσαντα μου:Αυτη δεν ειναι τσαντα ειναι ψιλικατζιδικο.οταν κτιζαμε το σπιτι μας ειχα μαζι μια μεζουρα και ενα κατσαβιδι.το σπιτι τελειωσε ομως τα αντικειμενα μεινανε για αρκετο καιρο στην τσαντα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα μου στη δική μου τσάντα γίνεται ο κακός χαμός. Θα ακολουθήσω τις πολύ ωραίες συμβουλές σου για να βάλω επιτέλους μια τάξη. Φιλάκια πολλά και να προσέχετε τώρα με τις καταστάσεις που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει όμως να βρούμε και το χρόνο για να τακτοποιήσουμε την τσάντα μας, πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...