Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Vegan τρουφάκια παντζαριού





Η vegan διατροφή είναι πολύ στη μόδα και γιατί όχι αφού μας κάνει καλό! Στο Κυριακή στο σπίτι δεν την έχουμε υιοθετήσει αποκλειστικά, αλλά όπως ξέρετε μου αρέσει να πειραματίζομαι. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω τρουφάκια παντζαριού και να τα δοκιμάσω!











Υλικά:
280γρ παντζάρια βρασμένα
100γρ φουντούκια
100γρ νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης
200γρ άγλυκο κακάο και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
80γρ φυστικοβούτυρο
50γρ μέλι
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι


Κάνουμε σκόνη τα φουντούκια μαζί με τη βρώμη, τρίβουμε τα παντζάρια στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο 1 ωρίτσα και μετά φτιάχνουμε μπαλάκια-τρουφάκια. Το τελικό μείγμα θα κολλάει στα χέρια αλλά πρέπει να έχει την κατάλληλη πυκνότητα ώστε να μπορεί να στέκεται.


Ρολάρουμε τα τρουφάκια στο κακάο και είμαστε έτοιμοι. Οι παραπάνω ποσότητες βγάζουν περίπου 20 τεμάχια ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που θα επιλέξετε.



Ομολογώ "έπαιξα" πολύ μέχρι να καταλήξω στα υλικά και σας συνιστώ το ίδιο. Η συνταγή σηκώνει πειραματισμούς και καλύπτει μεγάλη γκάμα. Δοκιμάζουμε και βάζουμε λοιπόν! Τα vegan τρουφάκια παντζαριού είναι για υποψιασμένους ουρανίσκους που ξέρουν τι πρόκειται να γευτούν. Όλες οι γεύσεις ξεχωρίζουν (μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα).


Το κόκκινο χρώμα από το παντζάρι είναι πολύ εντυπωσιακό. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς περιττές θερμίδες και ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας. Επίσης προσωπικά μου φαίνονται ακόμα πιο γευστικά τώρα που έχουν μείνει 2 μέρες στο ψυγείο μιας και η βρώμη έχει μαλακώσει και έχει απορροφήσει όλες τις γεύσεις. Τι λέτε θα τα δοκιμάζατε;

Αν ψάχνετε για νηστίσιμες συνταγές ρίξτε μια ματιά στη μακαρονάδα με ταχίνι και στη συγκεντρωτική ανάρτηση Μαγειρεύοντας με παρέα για την Καθαρά Δευτέρα!


Καλή εβδομάδα!

16 σχόλια:

  1. Παντζάρια!!!Πρωτότυπο! Το καταλαβαίνεις το παντζάρι στη γεύση δηλαδή?Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερα! Θα τα δοκιμάσουμε, να δούμε τι θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καταλαβαίνεις κανονικότατα Ζωγραφιά μου γι' αυτό σας προειδοποίησα! Έκανα το test σε ανυποψίαστους καλοφαγάδες χαχα. Εμένα πάντως μου ταιριάξανε οι γεύσεις οπότε μια δοκιμή μόνο θα σε πείσει!

      Διαγραφή
  2. Τι ενδιαφέρουσα συνταγή!!! Μου αρέσουν αυτές οι εναλλακτικές συνταγές γλυκών και πάντα πίστευα ότι είναι και ότι πρέπει για παιδιά, αφού τα ξεγελάς να φάνε κάτι υγιεινό που συνήθως δεν τρώνε, παρουσιάζοντας το ως γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Ρία και πιστεύω ως vegan (αν θυμάμαι σωστά) θα την εκτιμήσεις ιδιαίτερα. Θα χαρώ πολύ να μάθω την άποψη σου όταν τα φτιάξεις!

      Διαγραφή
  3. Πρώτη φορά ακούω γλύκυσμα με παντζάρι,πάντως ακούγεται ενδιαφέρουσα η συνταγή σου!!!
    Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φίλη μου έδωσε την έμπνευση που χρησιμοποιεί παντζάρι στους χυμού που φτιάχνει και ξετρελάθηκα με το χρώμα. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Μαρία μου!

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα συνταγή, Κατερίνα μου. Να είσαι βέβαιη ότι θα τη δοκιμάσω. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που είσαστε τολμηρές Μία μου. Περιμένω με ενδιαφέρον τα γευστικά σου σχόλια!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
    Θα τη δοκιμάσω σίγουρα .
    Στη παντζαροσαλατα πάντως βάζω καρύδια .
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η πεθερά μου με καρύδια την κάνει! Λες να ταιριάζουν και στα τρουφάκια περισσότερο από το φουντούκι; Μια δοκιμή θα μας πείσει!

      Διαγραφή
  6. Τι φανταστική εναλλακτική και υγιεινή συνταγή είναι αυτή;;; Και το κόκκινο χρώμα είναι φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια έβαψα μια πετσέτα της κουζίνας με τον πολτό από το παντζάρι αλλά άξιζε ο κόπος τελικά!

      Διαγραφή
  7. Εμένα μου αρέσει το παντζάρι και έχω φτιάξει κέικ με παντζάρια και ήταν πολύ καλό,οπότε πάμε να δοκιμάσουμε και τα τρουφάκια!!Καλό βράδυ Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επόμενο που έχω σκεφτεί είναι ένα red velvet κέικ με παντζάρι Ιωάννα μου οπότε στείλε τη συνταγή για να δοκιμάσω και να πάρω ιδέες!

      Διαγραφή
  8. Σίγουρα νέα συνταγή,άγνωστη για τους ουρανίσκους πολλών στην γεύση αλλά γιατί όχι Κατερίνα μου;άλλωστε όλα στη μαγειρική είναι θέμα φαντασία και γεύσης...για να δούμε....φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα γράφεις Μαρία μου! Η μαγειρική σηκώνει πειραματισμούς με μπόλικη φαντασία ώστε να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις! Καλή δοκιμή!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...