Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

DIY θήκη καπνού με βελονάκι





Ένα από τα καλά του να ασχολείται κανείς με το βελονάκι είναι ότι καπνίζει λιγότερο! Για την ακρίβεια δεν γίνεται να καπνίζεις και να πλέκεις με το βελονάκι. Ψάχνοντας λοιπόν το νέο μου crochet project σκέφτηκα ότι θα έχει πλάκα να δοκιμάσω να φτιάξω μία θήκη για τον καπνό που να χωρά και τα λοιπά αξεσουάρ (χαρτάκια και φιλτράκια). Πάμε να την φτιάξουμε παρέα!








Ξεκινάμε με έμπνευση αυτό το video και με τις απαραίτητες μετρήσεις και φτιάχνουμε μία αλυσίδα με 30. Το βελονάκι μου γράφει 3.0 και χρησιμοποιώ μπλε ακρυλικό μαλλί από το οποίο όπως θα έχετε ήδη καταλάβει έχω αρκετό (βλέπε ανάρτηση DIY Ανοιξιάτικο στεφάνι με βελονάκι και ύφασμα).


Στο τέλος της αλυσίδας μας κάνουμε ένα half double crochet στην τρίτη τρυπούλα και συνεχίζουμε με half double crochets μέχρι να τελειώσουμε όλη τη σειρά. Στο τέλος κάθε σειράς κάνουμε chain 2 και γυρνάμε το πλεκτό από την άλλη πλευρά για να συνεχίσουμε ομοίως με half double crochets. Αν σας μπέρδεψα με τις ορολογίες μου δείτε στο video για πιο αναλυτικές οδηγίες.


Όταν έφτασα στο επιθυμητό ύψος (υπολογίζοντας και το καπάκι) έκανα μια αλλαγή για τσαχπινιά αλλάζοντας το  half double crochet με single crochet και ακολουθώντας τα ίδια βήματα με παραπάνω. Στις επόμενες φωτογραφίες θα δείτε ότι αργότερα αποφάσισα να βάλω και 3 σειρές ακόμα σε διαφορετικό χρώμα για τσαχπινιά.


Όταν τελειώσουμε διαλέγουμε την πιο άσχημη πλευρά του πλεχτού (ναι έκανα λαθάκια ως αρχάρια ακόμα) και το διπλώνουμε όπως στη φωτογραφία για να σχηματιστεί η θήκη. Χρησιμοποιώντας μία μεγάλη βελόνα και το ίδιο μαλλί, ράβουμε μεταξύ τους τις πλαϊνές πλευρές.


Σειρά έχει ένα κομμάτι δαντελίτσα που βρήκα να ταιριάζει. Την ράβουμε στις 2 κάθετες πλευρές και στην κάτω οριζόντια όπως βλέπετε στη φωτογραφία και έτσι δημιουργείτε μια θήκη για τα φιλτράκια.


Στη συνέχεια γυρνάμε τα μέσα έξω και η θήκη μας έχει σχηματιστεί. Τα χαρτάκια ομολογώ με παιδέψανε αρκετά και κατέληξα να φτιάξω απλά 2 μικρές θηλιές για να στερεώνονται στο καπάκι από τη μέσα πλευρά. Για να κλείνει η θήκη έφτιαξα μία μεγάλη αλυσίδα με το δεύτερο χρώμα την οποία στερέωσα στο κέντρο στο καπάκι και πέρασα μερικές χάντρες για χρώμα και για να στερεώνουν το κλείσιμο.


Έτοιμη η DIY θήκη για τον καπνό μου, χειροποίητη και πρακτική όπως ακριβώς με βολεύει. Όλα έχουν τη θέση τους και φαίνεται ότι μένουν και εκεί που πρέπει με την τσαχπινιά της δαντελίτσας που φαίνεται λιγάκι να ξεπροβάλει.


Αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι γλίτωσα και τόσα τσιγάρα μέχρι να την φτιάξω έχουμε μια χαρά επιτυχία.



Το σχέδιο πάντως βολεύει πολύ για πολλές ιδέες από πορτοφολάκια για τις κάρτες μας μέχρι και μικρό clutch όπως έφτιαξε και η κυρία στο video. Το σχέδιο είναι μια συνεχή επανάληψη και είναι ότι πρέπει για κάποιον αρχάριο σαν και εμένα να κάνει εξάσκηση στο half double crochet και στα στοιχισμένα πλαϊνά τελειώματα. Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Καλή εβδομάδα!

14 σχόλια:

  1. Μα είναι υπέροχη η θήκη του καπνού σου, Κατερίνα μου. Πανέμορφο το χρώμα που διάλεξες και ιδιαίτερα χρηστική, αφού έχει χώρο ακόμη και για τα χαρτάκια. Όσο για τα λαθάκια, μια χαρά σώζεται με τη δαντελίτσα. Άλλωστε δεν υπάρχει τέλεια χειροποίητη δημιουργία και αυτό είναι που κάνει κάθε τι χειροποίητο να ξεχωρίζει. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλά που τα λες Μία μου. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Με έκανες περήφανη για τη δημιουργία μου.

      Διαγραφή
  2. Έκανες ένα σπουδαίο βήμα στο χώρο του πλεξιματος και της δημιουργιας,με ενα υπέροχο αποτέλεσμα!!!
    Πολύ ομορφη η θήκη σου!!!
    Καλη συνέχεια!!! Φιλάκια!!!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Μαρία μου; Τα λόγια σου μετράνε διπλά για μένα μιας και το ταλέντο σου είναι ολοφάνερο στις δημιουργίες σου. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Σου έγινε πολύ ωραία η θήκη και μου αρέσει πολύ το χρώμα! Πάντως, έχεις δίκιο, οι χειροτεχνίες μειώνουν το κάπνισμα!! Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο έντονο το συγκεκριμένο μπλε αλλά τελικά βοηθάει πολύ στο να βρίσκω τη θήκη στην τεράστια τσάντα μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Ευγενία.

      Διαγραφή
  4. το έχεις πάρει πολύ ζεστά το θέμα βελονάκι βλέπω! τεέλεια η θήκη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τέλειο αγχολυτικό εκτός από αντικαπνιστικό. Αν βελτιωθώ και λίγο ώστε να μην μετράω και υπολογίζω συνεχώς, ποιος με πιάνει χαχα!

      Διαγραφή
  5. Καλά εγώ για αρχή θα πω " κόψε παιδί μου το τσιγάρο" για τη συνέχεια αφήνω πως έγινε τέλεια και θα μπορούσε να είναι τσαντάκι για το καλοκαιράκι μιας κι έχει σούπερ χρώματα!!! Μπράβο σου Κατερινάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα από κάπου ξεκινάνε. Προς το παρόν αποφασίσαμε να μην καπνίζουμε μέσα στο σπίτι οπότε σε συνδυασμό με το βελονάκι κάτι γίνεται! Τέλεια ιδέα για το καλοκαιρινό τσαντάκι. Πρέπει να βρω και ένα αντίστοιχο μαλλί να ταιριάζει. Ίσως πιο λεπτό..

      Διαγραφή
  6. ΄Καλέ εσύ πλέκεις στ αλήθεια! Μπράβο! Εγώ ότι έχει να κάνει με "το φτιάχνω και κάθομαι" δεν μπορώ. Θέλω να είμαι όρθια κι αυτός είναι και ο λόγος που δεν μαθαίνω ραπτομηχανή. Καλά να περνάς και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα όχι εγώ περνάω για τα καλά τη φάση του "φτιάχνω και κάθομαι"! Έχω ξεκινήσει από απλά και εύκολα πραγματάκια και έχει την πλάκα του αν και θέλω αρκετή βελτίωση ακόμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...